El Clásico offer i krigen mellem La Liga og RFEF

FCBARCELONA.DK - 22.10.19

© Getty Images

Polemikken om den udsatte Clásico mellem Barca og Real Madrid fortsætter og det skyldes ikke mindst, at La Liga organisationen og fodboldforbundet RFEF er i gang med en gedigen magtkamp.

Spansk fodbold er aldrig kedelig, heller ikke udenfor banen, hvilket man ser et godt eksempel på i øjeblikket, når det gælder El Clásico. Her benytter La Liga og RFEF den udsatte kamp til en magtkamp om hvem der bestemmer.

La Liga repræsenterer klubbernes interesser, mens RFEF er det overordnede organ i spansk fodbold. Der sker jævnligt at de to organisationer er på kant med hinanden.

Som man har kunne læse her på fcbarcelona.dk, har RFEF fastsat den udsatte Clásico til den 18. december, en dato som La Liga finder helt uacceptabel, selvom hverken Barca eller Madrid har en anden kamp på dette tidspunkt.

Årsagen til La Ligas holdning er, at der denne dato spilles kampe i pokalturneringen Copa del Rey. Det er sidste pokalrunde inden at de to storklubber træder ind i turneringen. Her mener La Liga, at en Clásico den 18. december vil fjerne al fokus fra pokalkampene og samtidig betyde lavere tv-indtægter til de små klubber.

La Liga er angiveligt klar til at bringe sagen for en sportsdomstol for at få afgjort, hvem der reelt bestemmer hvornår kampene skal spilles. Dermed vil der fortsat være uvished om, hvornår kampen på Camp Nou mellem ærkerivalerne finder sted.

Det er svært at vurdere konsekvenserne hvis domstolen giver La Liga ret i, at det er dem der bestemmer, for så spilles kampen ikke den 18. december, og det bliver ikke nemt at finde en ny dato, uden at andre kampe også berøres.

Dermed er El Clásico reelt blevet et offer i magtkampen mellem La Liga og RFEF, for uenigheden kan trække ud længe.

.:FORSIDE:.