El Clásico kan være i fare for aflysning

FCBARCELONA.DK - 14.10.19

© Getty Images

El Clásico mod Real Madrid på Camp Nou den 26. oktober, er pludselig kommet i fare for aflysning. Samme dag planlægges der nemlig en massedemonstration på grund af fængselsdommene til ni catalanske politikere.

Der hersker kaotiske tilstande i Catalonien her mandag aften og ikke mindst i Barcelona, hvor tusindevis af catalanere spontant er gået på gaden for protestere over de fængselsdomme den spanske højesteret har idømt ni demokratisk valgte politikere for deres kamp for løsrivelse fra Spanien. Indfaldsveje er spærret og lufthavnen El Prat er blokeret af vrede, men fredelige catalanere.

Nu er den catalanske separatistbevægelse, der går på tværs af politiske partier og forskellige organisationer, i gang med at forberede en massedemonstration i protest mod den spanske stats overgreb på de catalanske demokratiske rettigheder. Som det ser ud nu, er det planen at afholde demonstrationen lørdag den 26. oktober.

Det er præcis samme dag at Real Madrid gæster Barcelona til El Clásico, et opgør der fløjtes i gang kl. 13.00. Det er svært at forestille sig, at den kamp kan spilles hvis byen lammes af massive demonstrationer, hvor spansk politi vil være massivt til stede. Politiets adfærd har indtil nu i den langstrakte konflikt været præget af hårdhændede metoder mod fredelige demonstranter, så det tegner til en dramatisk lørdag.

Situationen bringer tankerne tilbage til den 1. oktober 2017, hvor der blev holdt en afstemning i Catalonien om selvstændighed, en afsteming som den spanske regering dømte ulovlig og som de forsøgte at forhindre med talstærkt politi, hvilket dog ikke lykkedes. Samme dag spillede Barca mod Las Palmas på Camp Nou og her valgte man at spille uden tilskuere i frygt for sammenstød mellem tilskuere og politi.

Ingen kan forestille sig El Clásico uden tilskuere og derfor er der en reel risiko for en aflysning.

Det skal bemærkes, at det ikke er officielt bekræftet, at demonstrationen afholdes den 26. oktober, men det er den dag man lige nu arbejder ud fra.

.:FORSIDE:.