fbpx
Annonce

Drama: UEFA vil udelukke Superliga-klubber

Jacob Møller Nielsen - 19.04.21

// Super League


I nat blev det officielt meldt ud, at 12 topklubber ville skabe en ny europæisk turnering med de bedste hold i verden. Det har sat godt gang i debatten i fodboldverdenen, hvor UEFA arbejder hårdt på at stoppe initiativet.

I samme tid med, at Josep Maria Bartomeu annoncerede sin afgang fra præsidentposten, fortalte han samtidig, at han havde givet sin accept til, at Barca kunne deltage i en turnering for de største klubber i verden; European Super League.

I nat brød ragnarok så ud, da det officielt blev meldt ud, at 12 topklubber fra den italienske, spanske og engelske liga, heriblandt Barca, har sagt ja til initiativet. Turneringen skulle give klubberne muligheden for selv at planlægge, hvorfor UEFA eller FIFA i så fald ikke behøver være involveret.

Netop UEFA har dog ikke reageret særlig venligt på udmeldingen. Ikke lang tid efter sendte fodboldorganisationen nemlig en pressemeddelse ud, som sagde, at UEFA sammen med La Liga, Serie A og Premier League var nået frem til, at alle spillere, der spiller i SuperLigaen vil blive bandlyst fra de andre turneringer. Det er inklusiv landsholdsfodbold.

Dermed truer UEFA altså med at lukke topklubber ude fra stort set alt andet end SuperLigaen, som de selvsagt ikke har noget at gøre med. Hvad slutproduktet af det pludselige drama bliver, kan man kun vente og se her i de næste par dage. Vi holder et vågent øje med det her på FCBarcelona.dk

Her kan du se listen over de 12 topklubber, som skulle have tilmeldt sig turneringen. Følgende 12 klubber er indtil videre med i turneringen: FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool, AC Milan, Inter Milan og Juventus.

.:FORSIDE:.