Disse opgaver skal Joan Laporta tage fat på

FCBARCELONA.DK - 08.03.21


Med valget af Joan Laporta har Barca endelig fået en præsident, efter at Josep Maria Bartomeu trådte tilbage helt tilbage i oktober måned. Der er masser der skal tages fat på for Laporta. Få overblikket her.

Joan Laporta får travlt! Det må være konklusionen efter søndagens præsidentvalg, hvor et stort flertal af Barcas medlemmer pegede på ham som ny præsident. Laporta træder til midt i klubbens nok største krise i historien og derfor er brug for handlinger fra den nye præsident.

Her er de opgaver der presser sig mest på:

Ny bestyrelse skal sammensættes
Laporta er præsident, men har har brug for en kompetent bestyrelse der kan hjælpe ham på de forskellige områder. Derfor venter man spændt på, hvem bestyrelsen kommer til at bestå af. Det er Laporta der sammensætter bestyrelsen og altså ikke medlemmerne.

Klubbens økonomi:
Det er ingen hemmelighed, at Barcas økonomi er hårdt ramt. Der mangler indtægter for 300 mio. euro på grund af corona og gælden er rekordhøj. Her skal Laporta hurtigt skabe sig et overblik og finde ud af, hvor alvorlig situationen er. Herefter skal han have lave en plan der bringe balance i økonomien og her vil meget afhænge af, hvornår der kan åbnes op i samfundet, så der kan komme tilskuere til Camp Nou.

Leo Messis fremtid:
På det sportslige områder står Leo Messi med garanti øverst på agendaen. Lykkes det for Laporta at overbevise Messi om, at han skal blive i klubben, vil det være en kæmpe sejr for den nyvalgte præsident og noget som vil skabe enorm glæde hos hovedparten af tilhængerne.

Forlængelser med en række spillere:
Barcas midlertidige ledelse har ikke kunne forhandle med spillere og derfor har der hobet sig en række opgaver op omkring forlængelser. Udover Messi, er der tale om Ansu Fati, Ronald Araujo, Ousmane Dembélé, Pedri og sandsynligvis også Sergi Roberto.

Forstærkninger til næste sæson:
Ronald Koeman har ved flere lejligheder udtrykt behov for en snak men den nye præsident om de forstærkninger hollænderen vurderer der er brug for. Her skal Laporta lytte og lægge en strategi for sommerens transfervindue. Det ligner en svær opgave, for der er ingen penge til store køb.

.:FORSIDE:.