Disse forsvarsspillere kan være på vej til januar

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 07.12.18

Barca er desperat på udkig efter en forsvarsspiller, der kan tilslutte sig truppen allerede til januar, som supplement til Umtiti, der lige nu befinder sig i Qatar på grund af fortsatte knæproblemer.

Samuel Umtitis skadesproblem i knæet, der har holdt ham ude i store dele af sæsonen, ser desværre ud til at være noget mere alvorligt end først antaget. Franskmanden var ellers blevet klarmeldt og viste solide takter i sit comeback mod Atlético de Madrid, men allerede få dage efter var den gal igen.

På grund af Umtitis ustabile situation ser den sportslige ledelse det angiveligt som en nødvendighed at forstærke forsvaret allerede i vinterens transfervindue. Her kan være tale om et ungt talent, der kan udvikle sig på den lange bane, eller alternativt en erfaren veteran, der kan bruges som kortsigtet løsning og til gengæld vil koste mindre.

Ønskescenariet ville være Ajax' forsvarskomet De Ligt, som længe er blevet rygtet til klubben. Men alt peger i retning af, at denne handel først kan komme på tale til sommer.

Af alternative spillere i klubbens søgelys, som er i deres karrieres efterår og derfor burde kunne hentes til en rimelig pris, kan nævnes: Branislav Ivanovic (34 år), der spiller for Zenit, Benedikt Höwedes (30 år) fra Lokomotiv Moskva, Lille-veteranen José Fonte (34 år) og til sidst franske Adil Rami (32 år), der spiller for Olympique Marseille.

Af yngre emner med udviklingspotentiale skulle man have kig på: Unai Núñez (Athletic Bilbao), Diego Llorente (Real Sociedad), Jorge Meré (Köln), Milan Skriniar (Inter), Leonardo Balerdi (Boca Juniors), Dayot Upamecano (Leipzig), Abdou Diallo (Dortmund) og sidst, men ikke mindst, danske Andreas Christensen, der er røget ud af startopstillingen i Chelsea.

Et sidste alternativ kan blive belgiske Toby Alderweireld, hvis kontrakt med Tottenham allerede udløber til sommer, og derfor måske vil kunne hentes til en acceptabel pris.

Der er altså nok af muligheder at vælge i mellem, men spørgsmålet er, om man får held med at finde en erstatning, der har det fornødne niveau og samtidig matcher en pris, som Barca kan acceptere.

.:FORSIDE:.