Disse ændringer kan ske i den sportslige ledelse

Rune Stentoft Arlbjørn - 09.03.21


Valget af Joan Laporta som præsident for Barca bringer helt sikkert og naturligt ændringer i den sportslige ledelse. Her får du et bud på hvordan organisationen omkring førsteholdet nok snart kommer til at se ud.

Når man taler om den sportslige ledelse i Barca så inkluderer det sportsdirektøren i klubben, som har ansvaret for hvilke spillere der kommer til klubben og for hvilke spillere, som forlader klubben. Den sportslige ledelse har også ansvaret over førsteholdets træner.

Lige nu er det Ramón Planes, som er sportsdirektør i klubben. Det har han været siden sidste sommer, da han blev forfremmet efter, at Eric Abidal træk sig fra rollen som sportsdirektør i Barca. Det forventes ikke, at Ramón Planes forstætter meget længere i klubben, nu hvor Laporta står i spidsen for Barca.

I sidste uge kunne vi her på fcbarcelona.dk fortælle, at det sandsynligvis bliver Jordi Cruyff, som bliver Barcas nye sportsdirektør. Dette virker nu meget mere sandsynligt, da Joan Laporta er blevet den nye præsident. Derfor kan Jordi Cruyff meget vel inden længe vende tilbage til Barca.

Jordi Cruyff er som bekendt søn af Johan Cruyff og han har tidligere spillet på førsteholdet for catalanerne fra 1994 til 1996 inden han skiftede til Manchester United. Bliver han den nye sportsdirektør i klubben, får Barca dermed en mand til opgaven med et indgående kendskab til klubben.

Med hensyn til trænerposten for førsteholdet fortsætter Ronald Koeman med stor sandsynlighed sæsonen ud. Efter at dømme ud fra Laportas seneste udtalelser om Koeman og Xavi, så fortsætter hollænderen nok også som træner i klubben i næste sæson, hvor han har kontrakt.

Laporta mener det er for tidligt at give Xavi tøjlerne for førsteholdet i næste sæson. Han ser gerne, at Xavi får mere erfaring som træner inden han kommer til at så i spidsen for en af de største klubber i verden, hvis ikke den største. Derfor bliver der nok ikke skiftet ud på trænerposten lige foreløbig.

.:FORSIDE:.