Det går den forkerte vej for Koemans projekt

FCBARCELONA.DK - 18.10.20

© Getty Images

Fire kampe i ligaen har Barca spillet siden ankomsten af Ronald Koeman og realiterne er, at man lagde rigtig godt ud, men derefter er det gået stødt nedad bakke. I går kulminerede det med nederlaget til Getafe.

Der var stor optimisme at spore i Barcelona, da man tog hul på ligaen med en overbevisende 4-0 sejr over Villarreal, der ellers var kommet godt fra start i den hjemlige turnering, hvor Barca først trådte ind i tredje spillerunde. Spillet fungerede flot og der blev scoret mål.

De gode takter fortsatte i en svær udekamp mod Celta Vigo, der blev besejret med 0-3. Her havde Koemans tropper det dog noget sværere en resultatet antyder, for der var lange perioder hvor der ikke blev skabt noget. Alligevel var der grund til at glæde sig over indsatsen, selvom den ikke var på samme niveau som mod Villarreal.

Dernæst gjaldt det Sevilla på Camp Nou, et opgør der sluttede 1-1 og dermed fik Barca sæsonens første pointtab og det endda på hjemmebane. Det var en jævnbyrdig affære hvor Barca i flere perioder virkede stresset og under pres, og hvor de ikke var i stand til at hente de tre point.

I går aftes fortsatte det i den forkerte retning, da holdet tabte med 1-0 mod Getafe i et opgør, hvor ikke meget lykkedes for catalanerne.

Ser man på antal scorede mål i de fire kampe, er det gået fra fire til tre, derefter et enkelt, for at slutte uden mål i går. Det er derfor ikke forkert at konkludere, at det er gået den forkerte vej for Koemans projekt, hvor han nok hellere havde set en lidt tøvende start og derefter forbedringer i spil og resultater, men det er gået lige omvendt.

Tirsdag aften får holdet muligheden for at vende udviklingen, når ungarnske Ferencvaros lægger vejen forbi Camp Nou i Champions League gruppespillet. Her vil alt andet end en sejr være en enorm skuffelse og endnu et skridt i den forkerte retning.

644x70

.:FORSIDE:.