Derfor vil Neymar tilbage til Barca

Kristoffer Hanberg - 20.06.19

© Getty Images

Der kan efterhånden ikke herske tvivl om, at Neymar ønsker at forlade PSG og vende tilbage til Barca denne sommer. Her kommer vi med de fem primære grunde til Neymars ønske om at vende tilbage til Camp Nou.

Neymar er på alles læber, efter at det i medierne er blevet afsløret, at brasilianeren ønsker at vende tilbage til Barca. Brasilianeren skulle allerede have gjort det klar for ledelsen i PSG, at han ikke vender tilbage til Paris efter sommerferien og at han ønsker at blive solgt til Barca. 

Der skulle især være fem primære grunde til, at Neymar ønsker at vende tilbage til Barca. De følger herunder:

1) Neymar erkender, at han lavede en fejl
Neymar skulle angiveligt have indset, at han begik en stor fejl, da han for to år siden valgte at skifte Barca ud med PSG i det, der skulle blive verdens dyreste handel nogensinde. Neymar mente dengang, at han havde større chancer for at vinde Ballon d'Or i PSG, hvor han ville blive anset som holdets største stjerne. Det har siden vist sig ikke at være tilfældet, da PSG og Neymar har skuffet fælt i Champions League. Derudover må man også erkende, at den franske liga på ingen måde kan hamle op med La Liga eller nogle af de andre store europæiske ligaer.

2) Han vil igen lære af Messi
Noget af det, der var med til at udvikle Neymar til den spiller han er i dag, var at spille sammen med Messi. Argentineren lærte meget fra sig i den tid, Neymar var i klubben, og Neymar skulle angiveligt ønske en genforening med Barcas anfører for derved endnu en gang at kunne tage sit niveau til nye højder.

3) Barcas globale status
Til trods for, at PSG med Qatar som den økonomiske kræft har spenderet stort, har det ikke givet afkast på den internationale scene. Det har blandt andet betydet, at ingen brasilianske TV-stationer har valgt at transmittere den franske liga, og brasilianerne har derfor kun i et begrænset omfang kunnet følge deres landsholdsstjerne. Ved at skifte tilbage til Barca vil han igen blive fulgt på daglig basis af de mange fodboldglade brasilianere, der prioriterer spansk fodbold højt.

4) Han vil igen finde spilleglæden
Neymar har endnu til gode at finde lykken i det franske. Tiden i PSG har været plaget af skader og personlige kontroverser både på og uden for banen, og rygterne går derfor på, at Neymar har mistet glæden ved at spille fodbold. Det vil han lave om på ved at vende tilbage til Barca, hvor hans venskab med især Messi og Suárez gav ham spilleglæde.

5) Barcelona er en by, Neymar elsker som sit eget hjem
Paris har endnu ikke vist sig fra sin bedste side over for Neymar, der ikke har fundet sig til rette i den franske hovedstad. I Barcelona, derimod, slog Neymar lynhurtigt rødder, og de gode minder fra byen har derfor givet den dribleglade brasilianer 'hjemve'. Derfor er Neymar angiveligt allerede i gang med at købe sit tidligere hus i Barcelona, som er en by og et fodboldhold, han brænder for at vende tilbage til.

.:FORSIDE:.