Derfor har Barca droppet Adrien Rabiot

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 22.05.19

Alt indikerede for et halvt år siden, at PSG's midtbanetalent, Adrien Rabiot, var på vej til Barca. Forhandlingerne med den talentfulde franskmand ser imidlertid ud til at være løbet ud i sandet. Spørgsmålet er hvorfor?

Adrien Rabiot lå længe i krig med sin klub PSG, der gjorde hvad de kunne for at forlænge med franskmanden. Rabiot, der har kontraktudløb i sommeren 2019, var dog klar i mæglet og afslog ethvert kontraktudspil fra parisernes side og havde besluttet sig for at forlade klubben på en fri transfer. PSG valgte derfor at frasortere den ellers vigtige midtbanespiller, og det endda til trods for at holdets træner, Thomas Tuchel, offentligt gav udtryk for, at han ønskede at gøre brug af Rabiot på en tyndt besat midtbane.

Barca stod længe forrest i køen i kapløbet om at sikre Rabiots signatur, og det lignede da også en gylden mulighed for at hente et af verdens største midtbanetalenter på en fri transfer. Alligevel brød forhandlingerne sammen og det store spørgsmål er hvorfor?

Rabiot krævede angiveligt en årsløn på 10 mio. euro samt en købsbonus i omegnen af 15 mio. euro, som en form for modregning fordi catalanerne ikke skulle betale PSG en transfersum i forbindelse med handlen. Barca ville dog alligevel være forpligtet på at betale PSG et obligatorisk beløb på 10 mio. euro for spillerudvikling - da Rabiot har fået sin fodboldopdragelse i den franske hovedstad.

Alle disse summer ville sammenlagt løbe op i 25 mio. euro samt en årsløn på 10 mio. Samtidig gik flere forlydender på, at Rabiots personlighed skulle være svær at tøjle - han nægtede blandt andet at spille på den defensive midtbane i PSG. Samtidig har spillerens agent og mor, Veronique Rabiot, ry for at være yderst vanskelig at samarbejde med.

Alle disse faktorer fik angiveligt handlen til at gå i vasken. Nu går rygterne på, at Adrien Rabiot er på vej til enten Juventus eller Tottenham. 

.:FORSIDE:.