fbpx
Annonce

Den tunge arv fra Alves som ingen har kunne løfte

FCBARCELONA.DK - 08.10.22

// Dani Alves

Ikke siden Dani Alves' storhedstid i Barcelona fra 2008 til 2016, har klubben kunne finde en værdig afløser. En lang række spillere har fået muligheden, men uden at slå til. Få her overblikket over hvem der har prøvet.

Da Dani Alves i 2008 skiftede til Barca fra Sevilla, tog han straks en hovedrolle på højre back og den holdt han i otte sæsoner. 391 kampe nåede han i perioden, hvor det blev til 22 mål og massive 101 assists. Alves var indiskutabel i alle sæsoner og betragtes i dag som en klublegende.

Lige siden Alves forlod klubben igen, har Barca kæmpet med at finde en afløser, der kunne levere på samme niveau som brasilianeren. Hele ni spillere har været prøvet og sågar en aldrende Alves har været et smut tilbage for at hjælpe nogle måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen


Douglas, Aleix Vidal, Semedo, Wagué, Emerson, Dest, Mingueza har alle været prøvet, men er væk igen. De store problemer med at finde en afløser, fik daværende træner Luis Enrique til at teste midtbanespilleren Sergi Roberto på positionen. Den opgave løste han udemærket, men det har hele tiden virket som en nødløsning. Sergi Roberto har ikke hurtigheden og de offensive egenskaber, der kræves på positionen.

Semedo faldt heller ikke helt igennem i de tre sæsoner han var i klubben, hvor det blev til 124 kampe, men kun to mål og 11 assists. Portugiseren blev aldrig for alvor stabil i sine præstationer. Sergiño Dest spillede to sæsoner for Barca med 72 kampe, hvor det blev til tre mål og fire assists. Heller ikke han greb chancen.

Douglas, Vidal, Wagué og Emerson fik meget få kampe i klubben, mens Mingueza lige fra starten virkede som en nødløsning uden de nødvendige kvaliteter, trods 66 kampe for holdet.

Nu er Héctor Bellerín hentet i Arsenal, men kun på en etårig kontrakt. Det vidner ikke om den store tillid til den tidligere La Masia spiller. Bellerin har fået en tøvende start i klubben og sidder lige nu ude med en skade.

Som et lille kuriosum vendte Alves tilbage til Barca i slutfasen af sidste sæson. Trods sine 38 år leverede brasilianeren en energisk indsats, men alle kunne se, at alderen havde sat sine spor og derfor sagde man pænt farvel efter få måneder, da sæsonen var slut.

Der er ingen tvivl om, at holdet vil have stor gavn af, at finde en stabil og varig løsning på højre back. Derfor fortsætter jagten i de kommende transfervinduer.

.:FORSIDE:.