Den tidligere Barca-træner Radomir Antic er død

FCBARCELONA.DK - 07.04.20

© Getty Images

Den tidligere Barca-træner Radomir Antic afgik i går ved døden, i en alder af blot 71 år. Trods kun en halv sæson i spidsen for den catalanske klub, nåede Antic at vise sine evner i en svær situation for holdet.

Det er en af de helt store trænerprofiler i spansk fodbold der i går gik bort i Madrid, hvor Radomir Antic boede. Især huskes han for de mange sæsoner hos Atlético Madrid, men han har også trænet Real Madrid, Celta, Zaragoza, Oviedo og altså Barca.

Antic blev hentet til Barca i februar 2003, efter at Louis van Gaal var blevet fyret efter en nærmest katastrofal sæson. Holdet lå på en 15. plads, langt fra kvalifikationen til europæisk fodbold.

Antic fik vendt udviklingen og løftede holdet frem til en 6. plads, der gav en plads i UEFA-cuppen sæsonen efter. 24 officielle kampe stod Antic for, hvor 12 blev vundet, 8 endte uafgjort og kun 4 tabt.

Barca var med i Champions League den pågældende sæson, men her måtte Antic se sit hold ryge ud allerede i kvartfinalen, da de tabte til Juventus efter forlænget spilletid.

Efter sæsonen kom Joan Laporta til som ny præsident og havde sit eget projekt. Det resulterede i en ansættelse af Frank Rijkaard som ny træner og derved var Antic' korte tid i klubben slut.

Det var den daværende Barca-præsident Joan Gaspart der hyrede Antic og han mindes serberen med respekt. 'Vi Barca-fans bør være Antic evigt taknemmelig. Da vi tegnede kontrakt med ham sagde han, at han kun ønskede seks måneder. Han havde mod til at overtage et hold i en svær situation' udtalte han i går.

.:FORSIDE:.