Den 7. marts ligner den nye dato til præsidentvalget

FCBARCELONA.DK - 16.01.21

© FC Barcelona

I går blev det besluttet at udskyde præsidentvalget i Barca på grund af coronasituationen. Nu arbejder klubbens midlertidige ledelse med en plan, hvor det er målet at holde valget den 7. marts, muligvis med brevstemmer.

Valget kan ikke holdes den 24. januar som planlagt, fordi coronarestriktionerne i Catalonien forhindre medlemmerne i at krydse kommunegrænser for at stemme. Derfor blev det besluttet at udskyde valget.

Nu er der i stedet sat kryds i kalenderen søndag den 7. marts. Her er der dog stadig risiko for, at det ikke er forsvarligt at sende de 110.000 medlemmer på gaden for at stemme. Derfor har klubben anmodet de catalanske myndigheder om tilladelse til, at lade medlemmerne stemme via brevstemmer.

Det vil kræve et stort logistisk setup at sikre en forsvarlig og sikker brevafstemning og derfor får klubbens adminitration travlt, hvis det hele skal være klar til den 7. marts, men de mangler altså stadig tilladelsen fra myndighederne.

Det lidt pudsigt, at der nu arbejdes på en valgdato i marts måned. Var præsident Josep Maria Bartomeu ikke trådt tilbage i oktober, skulle der være afholdt ordinært præsidentvalg den 21. marts.

.:FORSIDE:.