Dembélé og Coutinho kæmper om samme position

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 13.12.18

Valverde har endnu ikke knækket koden til, hvordan han får Barcelonas to dyreste indkøb i historien til at fungere på banen samtidig. Dembélé og Coutinho ser derfor ud til at måtte kæmpe om den sidste plads i offensiven.

Efter en succesfuld debutsæson, hvor Ernesto Valverde svor til en noget, med Barca-briller, atypisk 4-4-2 opstilling, valgte han i denne sæson at gå tilbage til den traditionelle 4-3-3, blandt andet for at gøre plads til både Coutinho og Dembélé i startopstillingen - klubbens to dyreste indkøb nogensinde.

Coutinho var oprindeligt tænkt som en direkte erstatning for klublegenden Andrés Iniesta, og Dembélé skulle forsøge at erstatte Neymar. Den unge franskmand måtte dog sidde ude med skader i store dele af sæsonen, og Liverpool var først villige til at slippe deres største profil i vinterens transfervindue. Netop dette var højst sandsynligt hovedårsagen til Valverdes valg af det mere pragmatiske spilsystem, man normalt ikke ser i Barcelona.

I denne sæson havde de fleste tilhængere derfor set frem til et mere offensivt sprudlende mandskab, med mere iøjenfaldende roller til Coutinho og Dembélé. Konstellationen gik dog langt fra som forventet, og man så holdets balance blive opløst, hvilket førte til flere skuffende resultater i ligaen, hvorfor træneren selvsagt måtte reagere.

Valverdes første respons blev at rykke Coutinho frem på kanten, så der kunne gøres plads til Arthur på den centrale midtbane, og Dembélé blev dermed ofret. Holdet nød stor succes af denne rokering, og dette endda til trods for at Messi var skadet i flere afgørende kampe. Coutinho begyndte dog at blive mere og mere anonym, og i takt med at spillet, såvel som resultaterne, igen begyndte at slå knuder, pådrog brasilianeren sig en mindre skade.

I Coutinhos fravær fik Dembélé en ny chance for at bevise sit værd, og denne greb franskmanden på imponerende vis - hvis man altså ser bort fra hans eskapader udenfor banen. I det seneste opgør mod Espanyol lignede det sågar, at den unge angriber blev foretrukket frem for Coutinho.

Som det ser ud nu ligner det ikke, at der er plads til Dembélé og Coutinho på banen samtidig. I hvert fald ikke så længe Luis Suárez og Messi er at finde på holdkortet. En situation der under normale omstændigheder ikke synes optimal for to spillere med så højt et niveau og prisskilt. Tiden må derfor vise, om Valverde kan få knækket koden, så man kan gøre nytte af de to spilleres kvaliteter, uden at det går ud over balancen på holdet.

.:FORSIDE:.