fbpx

Dembélé har kun spillet 25% af tiden i tre sæsoner

FCBARCELONA.DK - 11.10.20

© Getty Images
// Ousmane Dembélé

Barca forsøgte ihærdigt at få Dembélé sendt til Manchester United, men det lykkedes ikke. Når man ser på spillerens statistik i hans tre sæsoner i Barca, kan man godt forstå at tålmodigheden er brugt op med klubbens dyreste indkøb.

105 mio. euro og 42 mio. euro mere i diverse variabler, gjorde Ousmane Dembélé til det dyreste køb i klubbens historie. De mange penge havde klubben fra Neymars kontroversielle skifte til PSG, der slap 222 mio. euro for at købe brasilianeren fri. Det skete tilbage i 2017.

Her tre år senere ligner Dembélé et decideret fejlkøb og ser man på hans statistik gennem de tre sæsoner, har han reelt kun været på banen i præcist 25,62% af det mulige antal minutter.

Det er indlysende de mange, og i flere tilfælde langvarige skader, der er den primære årsag, men ser man på de minutter hvor han reelt har været spilleklar, har han kun spillet i 53% af tiden. Dembélé har altså tilbragt halvdelen af tiden på bænken, når han var klarmeldt.

Det giver et billede af en spiller der ikke for alvor har haft sine træneres tillid. Såvel Ernesto Valverde som Quique Setién forsøgte at få Dembélé i gang, men uden held. Nu er det så op til Ronald Koeman at forsøge.

Tolker man ud fra de tre første kampe i ligaen denne sæson, ændrer billedet sig ikke. Her har Dembélé været klarmeldt i dem alle, men kun spillet 21 minutter, svarende til små 8% af tiden.

.:FORSIDE:.