De unge spillere fik vist sig flot frem

Jacob Møller Nielsen - 21.10.20


Barca sejrede sikkert med 5-1 over ungarske Ferencváros i klubbens første Champions League-kamp i denne sæson. Her fik adskillige af de nye unge talenter chancen på grønsværen, og den opgave løste de rigtig godt.

Tirsdag aften skulle der heles nogle sår, som 8-2-nederlaget i CL-exittet mod Bayern München efterlod sidste sæson. Med en 5-1 sejr lykkedes det meget godt for holdet at sætte et plaster på såret fra katastrofekampen og med at få fans til at se frem mod denne sæsons udgave af Champions League med håb i sindet.

Det var især de nye unge spillere som Pedri, Trincao, Ansu Fati og Dembélé, som viste ansigt i gårsdagens opgør, selvfølgelig ledsaget af Leo Messi og også Coutinho, som fortsatte den flotte form.

Ansu Fati og Trincao fik begge chancen fra start, og som altid imponerede Ansu Fati med flot spil, en scoring og en assist, som forlænger den gode stime, som den spanske kantspiller i er. Trincao gjorde også en god figur på højrekanten, hvor han erstattede en idéforladt Griezmann fra de sidste par opgør. Trincao scorede ikke, men lavede adskillige gode løb og driblinger, som fik Barca-fans til at øjne, at der er masser af fremtidsperspektiv i den unge portugiser.

De to unge kantspillere blev efter 62 gode minutters spil skiftet ud, hvor to ligeså unge offensivspillere overtog deres pladser. Pedri og Dembélé hoppede ind på pladserne som offensiv midtbane og højre kant, og selv med et 10-mands Barca, så lykkedes det alligevel for de to stortalenter at få vist deres bedste side.

Pedri var, som han plejer, meget med i især det opbyggende spil, hvor han gjorde en stor løbeindsats. Dembélé viste også flotte takter med sin ekstreme fart og driblinger, som ofte var grund til bekymring i det ungarske forsvar. 

Netop sammensætningen af de to indskiftere var også grunden til, at Barca i det 82. minut kunne sunde sig lidt, efter en Ferencvaros-reducering. Dembélé oversprintede ganske enkelt sin direkte modstander, hvorefter han lagde en fin bold ind i feltet. Her var Pedri klar, der med en alder af blot 17 år scorede sin debutkamp i Champions League. En rekord-ung alder, kun overgået af Barcas egen Ansu Fati.

Ikke lang tid efter var det Dembélé selv, som kunne få sit navn på måltavlen, da Messi i samarbejde med Pedri fik sendt et fantastisk oplæg til Dembélé. Dermed kom 3 ud af 4 af de unge offensiv-talenter altså på måltavlen i det første CL-opgør i sæsonen, hvilket er særdeles lovende.

I forsvaret overtog Ronald Araujo også pladsen fra Pique, som blev udvist i midten af anden halvleg. Da det offensive spil flød fint, var det ikke de store opgaver, som uruguayaneren skulle håndtere. Ikke desto mindre klarede han opgaven fint. Derudover giver udvisningen af Pique den unge forsvarer muligheden for at vise sig frem, når han på søndag med høj sandsynlighed skal starte ved siden af Clement Lenglet, når Barca står overfor Real Madrid.

Dermed blev det altså til en særdeles god aften på Camp Nou, hvor mange af de unge spillere gav Barca-fans håb om en god fremtid. Det bliver spændende at se, om de unge talenter kan fortsætte den positive udvikling. De står i hvert fald over for en stor opgave allerede på søndag, hvor sæsonens første El Clásico finder sted, hvor de tre point skal hentes hjem til Barcelona.

.:FORSIDE:.