De Jong og Pedri blandt verdens 10 dyreste spillere

FCBARCELONA.DK - 08.06.21


Efter en årrække hvor Messi og Cristiano Ronaldo har toppet listen over de 10 mest værdifulde spillere, er det nu de unge navne der dominerer. Både De Jong og Pedri er med på listen og de overgår begge Mbappé.

Det er statistikmediet CIES Football Observatory der har regnet sig frem til, hvem der lige nu er de mest værdifulde spillere. Her indgår kriterier som spilletid og alder, for at vurdere både spillerens betydning for sit hold og fremtidigt potentiale.

Listen toppes af Manchester Citys Phil Foden med en værdi på 190 mio. euro, hvorefter følger de to United-spillere Greenwood (178 mio. euro) og Rashford (159 mio. euro). Barca-emnet Erling Håland tager en fjerdeplads med 155 mio. euro, mens Uniteds Bruno Fernandes takseres til 154 mio. euro.

Herefter følger Frenkie de Jong og Pedri. Hollænderens vurderes at have en værdi på små 138 mio. euro, mens den 18-årige Pedri ligger på 133 mio. euro. Pedri er altså på en enkel sæson gået fra at være et ungt talent i Las Palmas til at være verdens sjette mest værdifulde spiller. Det udvikling var der næppe nogen der havde forudset.

Noget overraskende må Kylian Mbappé nøjes med et prisskilt på 118 mio. euro, mens hverken Messi, Cristiano Ronaldo eller Neymar er at finde blandt de 10 mest værdifulde spillere. Endvidere har Real Madrid ingen spiller i Top 10.

Og hvad med en spiller som Ansu Fati, der af mange regnes som et af de største talenter i europæisk fodbold? Hans værdi beregnes til 66 mio. euro og at den ikke er højere skyldes naturligvis, at han længe har været ude med en knæskade og derfor ikke har spillet meget denne sæson. Den slags kan ikke undgå at presse værdien af en spiller.

.:FORSIDE:.