De Jong: 'Min egen skyld, hvis jeg spiller dårligt'

FCBARCELONA.DK - 21.09.19

© Getty Images

Efter Frenkie de Jongs skifte i sommers har der været debat om hvilken position han gør det bedst på. Han understreger selv, at hvis han ikke spiller godt i en kamp, har det ikke noget med positionen at gøre.

Skal De Jong spille lige foran forsvaret hvor Busquets normalt spiller eller skal han bruges på den offensive del af midtbanen? Det var været diskuteret en del i Barcelona efter at sæsonen er skudt i gang og man har set hollænderen i aktion.

Netop det tema bliver De Jong spurgt om i et interview med avisen El Periódico. 'Mod Betis og Osasuna spillede jeg på den offensive midtbane og hvis jeg ikke gjorde det godt, er det min egen skyld. Folk begyndte at tale om det var min rigtige position. Det var lidt skørt. Jeg gør det bedre i de næste kampe. Jeg skal falde til' siger han.

'Jeg har altid spillet på midtbanen. Jeg kan lide det her, for man rører bolden mere, når man er midt i spillet. Når du rører bolden meget, kontrollerer du kampen. Du kan skabe meget mere end hvis du er forsvarsspiller eller angriber' fortsætter hollænderen.

De Jong fortæller videre, at han ikke har talt med Ernesto Valverde om hvor han gør det bedst. 'Nej, det har vi ikke talt om. Træneren skal ikke spørge hvor jeg foretrækker at spille. Det er ham der er træner og han bestemmer' kommer det fra ham.

'Jeg spillede i forsvaret i en periode for Ajax, da der var mange skader. Jeg hader ikke at spille i forsvaret, men det er ikke min styrke. Hvis træneren beder mig om det, så gør jeg det, men min ambition er at være midtbanespiller' afslutter han.

.:FORSIDE:.