De Jong løb mest af alle mod Dortmund

Anders Lang Jensen - 19.09.19

© Getty Images

I de første kampe i sæsonen har nytilkomne Frenkie de Jong været fast mand på Barcas centrale midtbane, og mod Dortmund i Champions League var det heller ingen undtagelse. Endnu en gang leverede den unge hollænder.

Frenkie de Jongs tekniske niveau er ikke til at tage fejl af. Lige fra start har den tidligere Ajax-komet faldet ind i rytmen på holdet omkring det boldbesiddende spil. Mod tyske Dortmund tirsdag aften var De Jong også manden med næstflest gennemførte afleveringer med 72 – kun overgået af Athur med 77.

Men det er ikke blot på bolden, at hollænderen viste gode takter. Statistikkerne efter den første gruppekamp viser også, at Frenkie de Jong var den Barca-spiller med flest kilometer i benene. Midtbaneprofilen løb 11,46 kilometer i opgøret med næsten 1 kilometer ned til nærmeste holdkammerat.

Trods sin unge alder har Frenkie de Jong med det samme vist, at han passer perfekt ind i filosofien på Camp Nou. Mod Dortmund spillede han den defensive midtbaneposition efter Sergio Busquets’ udskiftning, og her brillerede hollænderen atter med fine pasninger og sublime overblik.

.:FORSIDE:.