De Jong: 'Koeman advarede mig før Barca-skifte'

Rune Stentoft Arlbjørn - 27.10.20

© Getty Images

Frenkie de Jong har givet et interessant interview til UEFA før mødet mellem Juventus og Barca onsdag aften. Her kommer De Jong blandt andet ind på flere interessante emner såsom sit skifte til Barca og hvordan livet er i Barcelona.

Læs hvad hollænderen havde at sige her:

Livet i Barcelona:
'Livet i Barcelona er meget komfortabelt. Det er meget godt, fordi vejret er så godt. Det er bedre end i Holland. Der er stranden, bjergene og folket her er meget venlige overfor mig. Jeg nyder virkelig livet i Barcelona. Det jeg savner mest fra Holland er min familie. Jeg kan godt lide, at min familie og venner er tætte på mig. Jeg synes det er det sværeste. Catalonien og Barcelona som by er helt fantastisk. Det eneste dårlige er, at min familie og venner er så langt væk'.

Koemans råd om skiftet til Barca:
'Før skiftet til Barca talte jeg med Koeman i telefon for mere end et år siden og han var meget positiv omkring Barca som en klub og også om Barcelona som by. Det han fortalte mig var næsten kun positivt. Han forklarede mig dog også, at jeg skulle være varsom; at jeg ikke skulle spise for meget på restaurent, fordi livet i Barcelona er meget godt og nogle gange føles det som om, at jeg er på ferie hele året. Koeman sagde bare jeg skulle være varsom med det og ellers var alt fint. I sidste ende er fodbold det vigtigste'.

At arbejde sammen med Koeman:
'Jeg synes, at kommunikationen mellem mig og Koeman er meget god. Han fortæller mig strengt taget hvad han forlanger af mig på min position og alt er meget klart mellem os. Når han taler, så lytter du til ham, fordi han har autoritet. Jeg kan ikke forklare den kraft han taler med, men han har en masse viden om fodbold. Han forstår fodbold og han har selv været en stor spiller. Hvis han forsøger at lære dig noget, så lytter du til ham'.

Barcas forbindelse til Holland:
'Jeg tror, at Barca er meget populær i Holland, fordi så mange hollandske spillere har spillet i Barcelona og så er der selvfølgelig også Johan Cruyff, som var den bedste hollandske spiller nogensinde. Han spillede her og havde stor inflydelse på klubben'.

Sin personlige udvikling:
'Jeg synes altid det er svært at vide hvad jeg har lært. Jeg mener, at jeg udvikler mig løbende generelt som person og som fodboldspiller, fordi det gør man, når man spiller på det niveau, som Barca spiller på mod de modstandere vi møder. Så udvikler man sig som spiller'.

Rollen som midtbanespiller:
'Det er helt naturligt for mig at spille denne plads. Jeg vil gerne have bolden hurtigt og bygge spillet op. Det er min stil at gøre sådan. Jeg føler mig komfortabel på midtbanen, men jeg kan også spille længere fremme. Det betyder ikke så meget for mig, men hvis jeg skal vælge, så kan jeg bedst lide at spille på en midtbane, som den vi har nu med to midtbanespillere'.

Messi:
'Når du har Messi på dit hold, så har du den bedste spiller i verden på dit hold. Man skal forsøge at spille ham på hans bedste plads, så han kan gøre forskellen, og jeg synes, at vi skal tilpasse os til ham. Når han modtager bolden i en position, hvor han kan gøre en forskel, så scorer han han altid'.

Pjanic:
'Miralem Pjanic er en virkelig god spiller synes jeg. Han føler sig meget komfortabel med bolden. Jeg tror han ser spillet på en god måde og han har et godt skud. Hans pasninger og lange afleveringer er meget gode. Han er en kvalitetsspiller, som kommer til at give os meget. Jeg er virkelig glad for, at han er skiftet til vores klub' afsluttede han.

.:FORSIDE:.