Frenkie de Jong: 'Jeg ønsker at starte inde'

FCBARCELONA.DK - 21.07.19

Avisen Sport har mødt Frenkie de Jong til en snak om de første indtryk efter skiftet til Barca og om hollænderens forhåbninger til sæsonen. Her lægger han ikke skjul på, at målet er at få en stamplads på holdet.

Her er hvad De Jong kommenterede:

De første indtryk:
'Jeg har nydt de første træningssamlinger. Alt er gået fint på banen. Også udenfor banen har det været positivt, ligesom jeg havde fortventet'.

Sproget:
'Jeg er i gang med at lære spansk og håber at kunne det så hurtigt som muligt. Jeg har oplevet en stor imødekommenhed, både fra klubben og truppen, der hjælper mig meget. Jeg føler mig virkelig godt tilpas'.

Modtagelsen:
'Alle spillerne er meget åbne, men hvis jeg skal fremhæve en bestemt er det Busquets. Han taler meget med mig og hjælper mig med det spanske. Han fortæller ting om byen og om klubben, men det er ikke kun ham der hjælper mig'.

Ernesto Valverde:
'Det er en god taktisk træner. Jeg kan lide hans personlighed. Han er rolig og meget erfaren. Han ved 100% hvad der skal gøres'.

Position på banen:
'Det har vi ikke talt specifikt om. Hvis jeg selv skal sige det, kan jeg spille på alle positioner på midtbanen. Det er sådan jeg ser det'.

Forventninger til egen rolle:
'Jeg er en spiller for fremtiden, men jeg ønsker at spille en nøglerolle og starte inde. Vi må se hvad der sker og hvad træneren beslutter'.

Hård konkurrence om pladserne:
'Det er normalt i en klub som Barcelona, der er blandt de største i verden. Jeg får hård konkurrence, men jeg vil vise ved træningen, at jeg skal starte inde, men det er op til træneren. Var jeg bange for konkurrencen, var jeg ikke taget til Barcelona'.

Hvorfor trøje nr. 21:
'Det ville ikke være et problem at spille med et andet nummer, men nr. 21 er specielt for mig. Det var min bedstefars fødselsdage den 21. april og han døde for halvandet år siden. Han fulgte min karriere tæt. Desuden var det det nummer jeg spillede med i Ajax'.

Griezmann:
'Købet af ham er en stor nyhed. Han er en fantastisk spiller og en af de bedste angribere i verden. Det får man snart at se'.

Skuffelsen mod Liverpool:
'Jeg tror ikke spillerne har glemt hvad der skete på Anfield, men det ville være dumt stadig at være trist over det, for man skal videre. Denne sæson vil vi vinde så  mange titler som muligt. Det hjælper ikke at være trist'.

Håbet om Champions League:
'Jeg kun tale for mig selv, men det ville være meget stort at vinde Champions League med Barca. Det er et stort pres i Barcelona, men jeg er ikke enig i, at det vil være en katastrofe ikke at vinde Champions League. Man kan have en fantastisk sæson og være uheldig i Europa'.

Målsætninger for sæsonen:
'Jeg håber jeg kan hjælpe holdet med at spille flot fodbold, som tilskuerne kan nyde, og at vi vinder alle titler. Det er mine mål'.

.:FORSIDE:.