De Jong fejrede mål med antiracistisk jubelscene

FCBARCELONA.DK - 20.11.19

© Getty Images

Frenkie de Jong og Holland slog tirsdag Estland med 5-0 i den sidste kamp i EM-kvalifikationen. Barca-spilleren gjorde sig blandt andet bemærket med hans deltagelse i en jubelscene mod racisme.

Desværre opleves der racisme stadigvæk i moderne fodbold og det er på trods af, at fodboldorganisationer som FIFA og UEFA har forsøgt at slå hårdt ned på forekomsten i international fodbold.

Tirsdag tog Frenkie de Jong og Gini Wijnaldum sagen i egen hånd, da de besluttede at sende et stærk budskab i den vigtige kamp mod racismen. Wijnaldum havde netop scoret til 1-0 mod Estland og løb herefter ud på sidelinjen side om side med Frenkie de Jong, hvor de placerede deres arme ved siden af hinanden, mens Wijnaldum pegede på dem begge.

Et stærkt og smukt budskab af de to hollandske landsholdspillere, som sendte et klart signal og som gjorde det klart, at hudfarve ikke er afgørende og at alle uanset hudfarve skal respekteres og behandles lige.

Frenkie de Jong og Gini Wijnaldums antiracistiske fejring kom efter en kedelig hændelse i hollandsk fodbold, hvor Ahmad Mendes Moreira, som spiller for 2. divisionsklubben Excelsior, med tårer i øjnene valgte at forlade banen på grund af racisistiske tilråb fra tilhængerne.

.:FORSIDE:.