De Jong: 'Det vigtigste for mig er at spille'

Rune Stentoft Arlbjørn - 14.11.19

© Getty Images

Frenkie de Jong er lige nu samlet med det hollandske landshold til kampene mod Nordirland og Estland i den kommende uges tid. Herfra blev midtbanespilleren spurgt lidt ind til sin situation i Barca, hvor han nu har været nogle måneder.

Særligt de catalanske medier har fremhævet De Jong som værende bedre end Busquets og Arthur, men det lægger hollænderen ikke så meget vægt på. 'Ha ha. Det ved jeg ikke om jeg er. Nogle gange kan det stikke lidt af for aviserne. Sandheden er, at jeg ikke giver det så meget opmærksomhed, men selvfølgelig er jeg da glad for, at deres analyser af mig er gode' svarede han.

I starten af sæsonen fik Barca en del kritik for ikke at bruge De Jong på den rigtige midtbaneplads, men spilleren selv går ikke så meget op i hvor han spiller. 'Jeg spiller på alle midtbanepositionerne. Nogle gange spiller jeg på den defensive, andre gange spillere jeg til venstre og nogle gange spiller jeg i den højre side. Det vigtigste for mig er, at jo mere jeg spiller, jo bedre er det, fordi på denne måde skaber du bedre relationer med holdkammeraterne' sagde han.

Flere af Barca-spillerne er blevet kritiseret for at være i for dårlig form i sæsonens indledning, men her undveg De Jong at svare sandsynligvis for at undgå kontroverser. 'Det er måske din opfattelse. Jeg har det godt i Barca og jeg ønsker at blive ved med at blive bedre. Jeg håber vi kan se tilbage i slutningen af sæsonen på en sæson, der har været rigtig godt' forklarede han.

De Jong skal ud i to landskampe i den kommende tid. Denne gang føler han sig mere frisk end den seneste landskampspause. 'Jeg har det godt. Jeg føler mig klar og frisk. Sidste gang var jeg lidt træt på grund af alle de rejser, men nu har jeg det rigtig godt' afsluttede han.

.:FORSIDE:.