fbpx
Annonce

Dårligste pointhøst i 12 år midtvejs i ligaen

FCBARCELONA.DK - 05.01.20

© Getty Images
// La Liga

På trods af, at Barca indtager førstepladsen i ligaentabellen, her midtvejs på sæsonen, er der alligevel panderynker i den catalanske klub. Holdets 40 point efter 19 runder er nemlig det laveste antal siden 2008.

Alle hold har mødt hinanden én gang i denne sæsons La Liga, hvor man derved er nået præcist halvvejs. Det er en god anledning til at gøre status. Her viser kendsgerningerne at Barca fører med 40 point, samme antal som rivalerne fra Real Madrid, men med en lidt bedre målscore.

Sæsonen har dog langt fra været tilfredsstillende, specielt ikke på udebane, hvor der er smidt mange point, seneste lørdag aften med 2-2 kampen mod bundholdet Espanyol.

At Barca alligevel kan føre i tabellen, med blot 40 point samlet sammen, skyldes at de øvrige ligamandskaber, her i blandt Real Madrid, også har haft en problemfyldt første halvdel af ligaen.

Man skal tilbage til sæsonen 2007/08, da Frank Rijkaard var træner, for at finde en sæson med samme lave antal point efter 19 runder. Her var høsten også på 40 point, mens Real Madrid førte med 47 og iøvrigt senere vandt mesterskabet.

I Luis Enriques sidste sæson hentede Barca kun 41 point halvvejs, mod Madrids 43. Også den sæson vandt Real Madrid mesterskabet. I sidste sæson havde Barca samlet 43 point efter 19 runder og var alligevel i stand til at vinde ligaen med stor afstand til Atlético Madrid.

Barcas bedste pointhøst i historien midtvejs i ligaen var i 2012/13 med utrolige 55 point ud af 57 mulige, hvilket var hele 11 point mere end Atlético på andenpladsen. Det var Tito Vilanova der var træner dengang og holdet sluttet som mestre med historiske 100 point.

Denne sæson er ligaen stadig en helt åben affære og Barca kan prise sig lykkelige over, at de andre kandidater til mesterskabet, primært Real Madrid og Atlético Madrid, også har deres problemer at slås med denne sæson.

.:FORSIDE:.