fbpx
Annonce

Dårligste hjemmebanestatistik i 18 år

FCBARCELONA.DK - 10.05.21

© Getty Images
// Camp Nou

Barca måtte skuffende nøjes med 0-0 mod Atlético Madrid i lørdagens hjemmekamp og dermed smed de dyrbare point på egen bane. Det er slet ikke første gang det sker denne sæson, der er den dårligste på eget græs i 18 år.

Camp Nou er en frygtet bane for alle hold og det sker sjældent, at det gæstende hold kan rejse hjem med point fra den catalanske hovedstad. Denne sæson er dog anderledes, for ser man på ligaen, har styrken på Camp Nou slet ikke været som man er vant til.

I sine 18 hjemmekampe har Barca spillet fem uafgjort og tabt to, hvilket betyder at holdet har mistet 16 point ud af 54 mulige. En dårligere hjemmebanestatistik er ikke set siden sæsonen 2002/03.

En del af forklaringen ligger helt sikkert i, at der har været spillet uden tilskuere denne sæson. Der er ikke samme massive pres på modstanderne og Barcas spillere mangler den opbakning, der kan give ekstra kræfter. Samme tendens ser man også hos andre storhold, også i andre ligaer.

Det ændrer dog ikke på, at Barca har oplevet flere problemer på egen bane i denne sæson og det kommer muligvis til at koste dem mesterskabet. Havde de vundet over Granada for to uger siden i stedet for at tabe, eller havde de vundet over Atlético i lørdags, ville de i dag føre ligaen.

Barca har kun en enkelt hjemmebanekamp tilbage denne sæson. Det er når Celta Vigo lægger vejen forbi  på søndag. Her er der ikke råd til flere pointtab, hvis den spinkle drøm om et mesterskab skal holdes i live.

.:FORSIDE:.