fbpx
Annonce

Dani Olmos skifte til Barca ser svært ud

FCBARCELONA.DK - 03.01.20

© Getty Images

Dinamo Zagrebs 21-årige catalanske offensivsspiller, Dani Olmo, der har en fortid i La Masia, rygtes nu tilbage til Barca, der angiveligt har afgivet et tilbud. Det er dog et skifte der ingen måde ser let ud.

Da Olmo i går kommenterede Barcas påståede interesse, meldte han sig klar til større udfordringer end den kroatiske liga kan byde på. Hans helt store motivation og ønske er at komme til EM med Spanien til sommer, hvorfor han tydeligvis foretrækker et skifte allerede her i januar.

Dani Olmo er højrefodet og kan spille både på den offensive midtbane og i angrebet. Hen betragtes mest som en decideret kantspiller og afslutter, end spilfordeler.

Derfor er det svært at se, hvor Barca skal bruge Olmo, hvis han kommer til januar. I angrebet er man godt besat med Messi, Griezmann, Suárez, Dembélé, Pérez og Fati.

Barca spiller som bekendt med en tremands midtbane, hvor Olmo passer bedre til en 4-4-2 formation, hvor han hovedsagligt ligger i højre side. Det er således heller ikke på midtbanen, at Olmo kan gøre den store forskel hos Barca lige nu.

Barcas tanke er måske, at benytte Olmo som højre back, en position han tidligere har spillet i La Masia, inden han skiftede til Dinamo Zagreb som 16-årig. Interessen for Olmo hænger måske netop sammen med, at man overvejer at sælge Semedo til sommer. Det vil dog være en uvant position for Olmo og det kan bringe hans EM-deltagelse i fare.

Flere andre klubber viser stor interesse for Olmo, blandt dem Manchester City, hvor Pep Guardiola forventes at ville bruge sin landsmand på en position som Olmo har i dag. Det kan få spilleren til at vælge Barca fra.

Derfor ser det svært ud for Barca, både at imødekomme Olmos ønske om et januars-skifte og samtidig kunne tilbyde en position der giver mulighed for regelmæssig spilletid, så EM-drømmen kan blive opfyldt.

.:FORSIDE:.