fbpx

Coutinhos skade kan spare Barca for 20 mio. euro

FCBARCELONA.DK - 01.01.21

© Getty Images
// Philippe Coutinho

Coutinho ved endnu ikke hvor længe han er ude med sin knæskade, men alt tegner til flere måneder. Det kan få den betydning, at Barca undgår at betale Liverpool ekstra 20 mio. euro, fordi han ikke når 100 kampe for klubben.

Indenfor de nærmeste dage skal Coutinho opereres i det venstre knæ, hvor han beskadigede menisken i opgøret mod Eibar i tirsdags. Først derefter kommer klubbens læger med et bud på, hvor lang pause der venter brasilianeren, men med sådan en skade må en pause på 3-5 måneder være at forvente.

Opgøret mod Eibar var Coutinhos kamp nr. 90 for Barca. Da klubben købte ham i Liverpool i 2017, blev der aftalt en ekstra betaling på 20 mio. euro, når eller hvis Coutinho rundede 100 kampe for Barca.

20 mio. euro er svære at finde i den slunke klubkasse, så det var angiveligt Barcas plan, at sælge eller udleje Coutinho i januars transfervindue, så man undgik at han ville nå de 100 kampe i denne sæson. De planer har knæskaden sat en effektiv stopper for.

Alligevel kan det være, at Barca kan spare de 20 mio. euro, for med den lange pause der venter Coutinho, er det slet ikke sikkert, at han når at spille 10 kampe mere denne sæson. Bliver pausen på f.eks. fire måneder, vil Coutinho kunne spille igen fra starten af maj måned, men her vil der kun restere fem ligakampe og måske et par Champions League kampe, hvis Barca når så langt i den turnering.

Derefter vil det være planen, at sælge Coutinho i sommerens transfervindue, hvor han forhåbentlig er kommet i gang igen, men altså uden at runde de 100 kampe for Barca. Coutinhos kontrakt med Barca løber til den 30. juni 2023.

.:FORSIDE:.