Coutinho og Dembélé har brug for tid

FCBARCELONA.DK - 13.02.18

Barca har brugt en mindre formue på købene af Coutinho og Dembélé, men begge har haft en noget tøvende start. Det har været tydeligt, at de har brug for at vænne sig til den catalanske spillestil.

Coutinho og Dembélé er Barcas to dyreste indkøb i klubbens historie, men indtil nu har de mange penge ikke givet det afkast som mange havde håbet på. Ingen af dem har endnu sat sit præg på holdets præstationer eller vist det niveau, der fik Barca til at købe dem.

Dembélé har haft en turbulent start siden skiftet i sommers. To lårskader har holdt ham ude det meste af sæsonen, indtil at han vendte tilbage i søndagens kamp mod Getafe. Her viste hans præstation, at han er milevidt fra storformen, for spillet var præget af et hav af boldtab og manglende forståelse for holdkammeraternes ideer.

Countinho kom til Barca i januars transfervindue, hvor han startede med at være skadet de første uger. Nu får han så spilletid, men uden på nogen måde at overbevise med sit spil. Kun i glimt har vist sine kvaliteter frem, men ellers har han haft mere end svært ved at finde ind i spillet.

I Barcelona trøster man sig ved, at ikke er første gang at store profiler har svært ved at finde sig til rette i Barcas spillstil. Da Luis Suárez kom til klubben, tog det ham er par måneder at falde tid og inden han for alvor begyndte at sende bolde i kassen. Derefter gik det til gengæld også stærkt.

Spørgsmålet er så hvor lang tid Coutinho og Dembélé skal bruge, for at blive afgørende på banen. Man er godt henne på sæsonen og Valverde får færre kampe hvor der er overskud til at sende en uskarp spiller i aktion. Modsat har alle interesse i, at klubbens to dyreste indkøb kommer i gang.

Derfor bliver det spændende at følge de to profiler de kommende uger og måneder, hvor Barca skal fortsætte jagten på alle tre titler denne sæson.

.:FORSIDE:.