fbpx

Coutinho blev aldrig nogen succes i Barca

FCBARCELONA.DK - 13.05.22

// Philippe Coutinho

I går meldte FC Barcelona officielt ud, at man sælger Philippe Coutinho til Aston Villa. Dermed slutter et frustrerende kapitel i brasilianerens karriere, for det lykkedes aldrig rigtig for ham, at finde sig til rette.

Barca jagtede længe Coutinho i Liverpool, der ikke ville slippe deres store profil, men i januars transfervindue i 2018 lykkedes det endelig for catalanerne at vriste ham fra den engelske klub. Der skulle dog 120 mio. euro på bordet, hvilket gør Coutinho til det dyreste spillerkøb i Barcas historie.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Forventningerne til Coutinho var enorme, for han var udset til at spille en hovedrolle på holdet. Det skulle dog hurtigt vise sig, at han havde mere end svært ved at finde sig til rette i den catalanske spillestil.

Han spillede gode kampe og scorede nogle mål, men for det meste var han anonym og virkede både modløs og opgivende. Resultatet blev, at Coutinho blev lejet ud til Bayern München i sæsonen 2019/20.

Sæsonen efter kom Ronald Koeman til som ny træner og han valgte at give Coutinho en ny chance i Barca. Problemerne fortsatte dog for Coutinho, der ikke evnede at gøre den store forskel. I december 2020 pådrog han sig en alvorlig knæskade og så var sæsonen slut for hans vedkommende.

Coutinho indledte den indeværende sæson med Barca, men heller ikke her lykkedes han med meget. Koeman blev fyret og Xavi kom til i november og han troede tydeligvis ikke meget på Coutinho. I januar måned blev brasilianeren så udlejet til Aston Villa, der altså nu har købt brasilianeren.

Coutinho vil ikke blive savnet på Camp Nou og han kan nu kun håbe på, at han kan genfinde det niveau han viste i Liverpool og som man aldrig så i Barcelona.

.:FORSIDE:.