fbpx
Annonce

Corona-krisen kan udskyde det nye Camp Nou

FCBARCELONA.DK - 03.04.20

// Camp Nou // Coronavirus


Corona-krisen rammer Barcas økonomi hårdt og det er umuligt at vide, hvad de endelige konsekvenser bliver. Nu er der reel frygt for, at de ambitøse planer om et moderniseret og større Camp Nou må udskydes.

Det storstillede projekt Espai Barca, der fuldstændig skal ændre området omkring Camp Nou og som også indebærer en total ombygning af holdets hjemmebane, er allerede godt i gang. B-holdets hjemmebane Mini Estadi er revet ned for at skabe plads og alle byggetilladelser er på plads.

Til sommer var det planlagt, at de første indledende arbejder på Camp Nou skulle sættes i gang. Planen har hele tiden været at bygge primært i sommerpausen, så holdet kunne spille alle hjemmekampe i de vante omgivelser, trods de omfattende ændringer.

Der bliver med stor sandsynlighed brug for at forlænge sæsonen langt ind i sommeren på grund af Corona-krisen og så vil det ikke være muligt at arbejde som planlagt på og omkring Camp Nou.

Der er tale om et meget dyrt projekt og derfor er nu opstået frygt for, at økonomien ikke tillader en så stor investering på nuværende tidspunkt. Corona-krisen sætter dybe spor som det kan tage år at indhente, selvom Barcas økonomi ellers er i god form.

Der kommer dog til at mangle væsentlige indtægter i en lang periode og det kan spillernes massive lønnedgang på 72% ikke alene modsvare. Derfor bliver der behov for stram udgiftsstyring i månederne der følger.

Dermed kan det meget vel være, at Barca bliver tvunget til, at lægge det ambitiøse Espai Barca projekt i skuffen og afvente mere normaliserede forhold.

.:FORSIDE:.