fbpx
Annonce

Copa del Rey er Barcas bedste chance for en titel

FCBARCELONA.DK - 21.01.21

© Getty Images
// Copa del Rey

I søndags glippede sæsonens første titel med nederlaget i den spanske Supercup. Med både Atlético Madrid og Real Madrid ude af Copa del Rey, ligner pokalturneringen den bedste mulighed for succes denne sæson.

Sidste sæson sluttede uden titler for Barca og det vil være en svær pille at sluge for millioner af fans, hvis der heller ikke kommer trofæer til pokalskabet i denne sæson. Det vil nærmest kollidere med klubbens selvforståelse, med to sæsoner i træk uden en eneste titel.

Den første mulighed glippede i søndagens Supercup med nederlaget til Athletic Club Bilbao. Først til foråret afgøres de næste titler, pokalturneringen Copa del Rey, La Liga og Champions League, i den nævnte rækkefølge.

Ligaen ser mere end svær ud med det massive forspring som Atlético Madrid har opbygget. Barca er syv point efter madrilenerne, der dertil har spillet to kampe færre, så det forspring bliver meget svært at hente, ikke mindst fordi Barca slet ikke har den nødvendige stabilitet.

Champions League tror de færreste på, for med de problemer holdet oplever denne sæson, er det svært at de dem besejre hold som Bayern München, Liverpool, Manchester City, Juventus eller PSG. Sidstnævnte skal Barca møde i 1/8 finalen i februar og marts.

Derfor ligner Copa del Rey det bedste bud på en titel for Barca denne sæson, specielt fordi både Atlético Madrid og Real Madrid allerede har forladt turneringen grundet sensationelle nederlag mod henholdsvis Cornellá og Alcoynao, begge fra tredjebedste række.

Netop Cornellá er Barcas modstander i Copa del Rey her til aften, så Koeman og hans spillere kan ikke sige, at de ikke er advaret. Her gælder det for holdet om at tage et skridt mod det som gerne skulle blive sæsonens første titel, og måske den eneste.

Sidst Barca vandt Copa del Rey var 2018, hvor de besejrede Sevilla i finalen.

.:FORSIDE:.