fbpx

City-skandale kan sprænge transfermarkedet i luften

FCBARCELONA.DK - 06.02.23

// Manchester City

Der gik denne mandag en chokbølge gennem engelsk og europæisk fodbold, da Manchester City blev sigtet for at have brudt Financial Fair Play-reglerne gennem ni sæsoner. Sagen kan ende med at sætte store aftryk på det europæiske transfermarked.

Efter en fire år lang undersøgelse kunne Premier League mandag offentliggøre, at man anklager Manchester City for adskillige brud på Financial Fair Play-reglerne. I en periode helt tilbage fra 2009 skulle den engelske klub have brudt reglerne mere end 100 gange.

De første meldinger går på, at Manchester City risikerer en hård pointstraf, mens andre medier mener at vide, at Pep Guardiolas mandskab vil blive tvangsnedrykket og for en periode udelukket fra Premier League. Derudover kan klubben også blive udelukket fra europæisk fodbold.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Hvis Manchester City ender med blive straffet, så vil det utvivlsomt påvirke det europæiske transfermarked i en så voldsom grad, at det ville sætte et stort aftryk i de store klubber. Der er nemlig ingen tvivl om, at der i tilfælde af en hård straf vil være adskillige store stjernespillere, som ønsker og har krav på at forlade Etihad Stadium.

Ikke nok med, at mange spillere med stor sandsynlighed vil væk fra Manchester City i tilfælde af en straf, så er det også ret sandsynligt, at spillerne kan forlade klubben kvit og frit. Hvis City kendes skyldig så kan spillerne kræve at få ophævet deres kontrakter, da klubben har brudt dens forpligtelser og ansvar.

Her vil Barca, som i øjeblikket ikke har det store økonomiske råderum, stå klar med åbne arme for at hente klassespillere til Camp Nou på frie transfers. Catalanerne har allerede haft kig på spillere som Bernardo Silva og Ilkay Gündoğan, men flere spillere vil uden tvivl bluve tilføljet Xavis ønskeliste, hvis Manchester City idømmes en hård straf.

Derudover bliver det også spændende at se, hvordan City-træner Pep Guardiola vil gribe situationen an. Catalaneren har tidligere udtalt, at han siger sit job op i den engelske klub, hvis man har brudt Financial Fair Play-reglerne.

.:FORSIDE:.