Chelsea - FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 20.02.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Paulinho (Vidal 65’), Iniesta (Gomes 90’), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Vermaelen, Digne, Gomes, Vidal, Denis Suárez og Dembélé

Mål: 1-0 Willian (62’), 1-1 Messi (75’)

Stamford Bridge dannede ramme da Chelsea og FC Barcelona tørnede sammen i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League. Her stillede Barca-træner Valverde som ventet med den stærkest mulige opstilling – præcist den samme som i lørdagens udekamp mod Eibar.

Chelsea lod Barca have bolden i kampens indledning, men det var alligevel englænderne der afsluttede først, da Hazard i det 5. minut sendte bolden tæt forbi mål. Barca kombinerede godt, men mest på tværs af banen i stedet for fremad. Der skulle således gå et kvarter inden de afsluttede for første gang. Her var det Messi der fandt Paulinho foran mål, men brasilianerens hovedstød var upræcist.

Barca blev i korte perioder mødt af et højt pres, men det spillede de sig godt ud af. De holdt godt på bolden, men fortsat uden for alvor at virke farlige. Messi forsøgte ofte at gå langt tilbage på banen for at styre spillet, men argentineren fik ikke meget ud af anstrengelserne. Da man rundede midten af halvlegen viste statistikken, at Barca havde haft bolden i 75% af tiden, så den catalanske dominans var massiv. Chelsea virkede dog farlige hver gang de kom frem på banen og efter en halv time fik de frispark udenfor feltet. Det tog Alonso sig af, men Ter Stegen stod klar inde på stregen.

To minutter senere gav et dumt boldtab af Paulinho Chelsea en kontra, hvor bolden endte hos Willian. Han sendte et brag af skud forbi Ter Stegen, der blev reddet af stolpen. Her var heldet med catalanerne. Chelsea begyndte at have bolden mere og Barca havde sværere ved at holde på den. Piqué fik en hovedstødschance i det 38. minut, men ellers var det hjemmeholdet der virkede klart farligst i halvlegens slutfase. Det så man i det 41. minut, da Willian igen måtte se et godt skud tage stolpen bag en chanceløs Ter Stegen. Bare to minutter efter var det Hazard der afsluttede tæt over mål. Det blev sidste aktion i en første halvleg hvor Barca havde haft bolden mest, men hvor Chelsea havde fortjent en føring.

Indledningen på anden halvleg blev en taktisk affære, hvor det meste spil foregik på midtbanen. Tempoet var sat noget op og det var fortsat Barca der var mest på bolden, men fortsat uden at få noget ud af det. Det første kvarter efter pausen var helt uden afslutninger, inden at Suárez forsøgte sig fra en spids vinkel, hvor Chelsea-keeper Courtios fik hånden på bolden.

Et par minutter efter fik Chelsea hjørnespark, hvor Willian fik lov til at stå komplet udækket udenfor feltet. Det takkede han ved at dreje bolden i nettet uden chance for Ter Stegen. 1-0 til Chelsea og Stamform Bridge gik amok i glæde. Valverde reagerede hurtigt med en offensiv udskiftning, da Aleix Vidal afløste Paulinho. Det ændrede dog ikke meget ved Barcas spil, der fortsat var tandløst når det gjaldt det fremadrettede spil.

Et kvarter før tid fik Barca så en hjælpende hånd af danske Andreas Christensen, der sendte en pasning på tværs af eget felt, som Iniesta opsnappede. Han spillede skråt tilbage til Messi, der let kunne ekspedere den i nettet til 1-1. Vigtigt udebanemål til Barca. Chelsea forsøgte at komme længere frem på banen, men samtidig var de meget påpasselige når Barca angreb, så der blev ikke satset 100%. Samtidig virkede Barca tilfredse med 1-1 stillingen, så heller ikke de gik målrettet efter en scoring mere. Det hanlede mere om at holde på bolden uden at risikere noget.

Derfor blev det sidste kvarter en noget begivenhedsløs affære og det sluttede derved 1-1, et resultat som Barca kan være mest tilfredse med op til returkampen om tre uger.

.:FORSIDE:.