fbpx

Cádiz er en historisk svær modstander for Barca

Simon Arun Vrábel - 19.02.23

// Cadiz

Der venter ikke nogen nem kamp når Barca i aften tager imod Cádiz, for kun én gang ud af de seneste fem opgør mod andaluserne er endt med en sejr og intet indikerer at søndagens opgør bliver anderledes nem.

Selvom Cádiz ligger i den nederste del af tabellen, så har bundklubben historisk set haft et godt tag på Barca og selvom de i øjeblikket er i en noget ujævn form, så kæmper man hårdt om at komme fri fra nedrykning, så sydspanierne har lige så meget at kæmpe for i bunden som Barca har i toppen.

Helt nede i det sydvestlige del af Spanien, imellem Gibraltar og Sevilla, ligger kystbyen Cádiz med ca. 120.000 indbyggere. Selvom Cádiz ikke just har nogen glorværdig historik i den bedste spanske række, så har man alligevel leveret historiske gode resultater i kampene mod Barca. Det gør, at Xavi med sikkerhed er ekstra opmærksom på den svære kamp som er i vente og det endda til trods for, at Manchester United venter kun fire dage senere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Sidste gang de to hold mødtes var  i Cádiz og her vandt Barca en sikker 4-0 sejr. Kampen fik dengang ekstra opmærksomhed fordi en tilskuere som fik et hjertestop under kampen, der blev afbrudt i næsten en hel time, indtil den pågældende tilskuere i bedring blev bragt på hospitalet. Det flotte resultat fra sidste kamp er dog det eneste lyspunkt, hvis man kigger tilbage på de forrige kampe imellem de to hold.

Sidste sæson vandt Cádiz nemlig 0-1 på Camp Nou og i kalenderåret 2021 spillede Barca henholdsvis 0-0 og 1-1 mod andalusierne. I vinteren 2020 vandt Cádiz endda 2-1 på hjemmebane, så historikken, på nær Barcas 4-0 sejr, bringer ikke mange gode minder frem. I år kæmper Cádiz så i den spændende nedrykningskamp som i skrivende stund indbefatter hele syv hold og derfor har begge hold en masse at kæmpe for i aften.

Cádiz ligger i øjeblikket kun to point over nedrykningsstregen og det er kun 4-1 nederlaget til Athletic Bilbao som er en rids i lakken, efter en lang række gode resultater. Holdet har på det seneste mødt Elche, Girona og Mallorca og i alle kampene er det lykkedes at få point, så det sydspanske hold er vant til at spille med ryggen med muren.

Omvendt tager Barca imod Cádiz som kæmpe favoritter efter en lang række flotte resultater i La Liga, hvor de lukker meget få mål ind.

Kampen sparkes i gang kl. 21.00 og vises på TV2 Sport X..:FORSIDE:.