fbpx

Busquets storroser Casemiro inden El Clásico

Peter Vyff - 16.03.22

// El Clásico

ps5 art


På søndag gælder det El Clásico, når Barca gæster Santiago Bernabeu i Madrid. Forleden deltog Sergio Busquets i et interview, hvor han udtalte sig særdeles positivt om hans kollega i Real Madrid, Casemiro.

Sergio Busquets har efterhånden domineret Barcas midtbane i langt over et årti, siden han fik sin debut tilbage i 2008 som akademispiller fra La Masia. Catalanerens betydning for Barca er helt indiskutabel og han har været med til at sikre storklubben adskillige titler, deriblandt otte mesterskaber og tre Champions League titler. Selvom han er i slutningen af sin karriere, så fortsætter han med at vise sit høje niveau, hvilket også er grunden til at Xavi endnu ikke helt kan løserive den 33-årige landholdsspiller fra startopstillingen. 

Sergio Busquets revolutionerede rollen som den dybdeligende midtbanespiller, som både kunne forsvare og slå de afgørende pasninger. Landsholdsspilleren har derfor igennem sin tid været med til at opforstre en nye generation af defensive midtbanespillere, deriblandt Casemiro, som Real Madrid har haft glæde af i otte år efterhånden.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er tydeligt, at Busquets har haft en afgørende betydning for brasilianeren, som tilbage i 2018 under VM-slutrunden udtalte følgende: 'På min position er udvalget af spillere ikke så stort, men den bedste er Busquets. Han er en, som jeg beundrer, for han har så meget kvalitet'.

Tonen var gengældt, da Busquets forleden udtalte sig til mediet Movistar Plus+, hvor catalaneren kun havde rosende ord om Casemiro: 'Hvis han ikke er dén bedste, så er han ihvertfald iblandt dem. Han er virkelig en spiller, som jeg har høje tanker omkring'.

De rosende ord bliver nok hurtigt glemt, når de to midtbanekrigere mødes til El Clásico denne søndag. Barca har ikke vundet de sidste seks opgør mod Real Madrid, og stimen skal vendes og forhåbentlig får vi en solid indsats fra Barca-kaptajnen og resten af Xavis mandskab på Santiago Bernabeu.

.:FORSIDE:.