Busquets må føle sig presset af De Jong

FCBARCELONA.DK - 11.08.19

Frenkie de Jong spillede en glimrende kamp mod Napoli, hvor den ellers indiskutable Sergio Busquets sad på bænken hele opgøret. Det er noget der bør bekymre catalaneren, for hans rolle er truet.

Da Ernesto Valverde i går testede sin angiveligt stærkeste formation, var det med De Jong på midtbanen foran forsvaret, en position der ellers har tilhørt Busquets gennem snart mange år.

Her gjorde hollænderen det glimrende. Statistikken viste, at han havde flest boldberøringer af alle i opgøret og 92% af hans pasninger lå hvor de skulle. Han viste sikkerhed med bolden, havde overblik og fordelte spillet på glimrende vis.

Det er svært at se argumenter for, at Valverde ikke skal bruge De Jong som stamspiller og det bringer Busquets i en svær situation. Catalanerens spil var i slutfasen af sidste sæson præget af en del fejl og det er fortsat i sommerens træningskampe. Måske han er ved at miste sin hovedrolle på holdet.

For Barca er det en god nyhed, at der nu er fundet en afløser til den defensive midtbane, for det har der manglet længe, hvor meget har afhængt af Busquets.

Hvem Valverde satser på af de to får man et signal om på fredag, når han sætter holdet til sæsonens ligadebut, hvor Barca møder Bilbao på udebane.

.:FORSIDE:.