Brevstemmer bliver tilladt ved præsidentvalget

FCBARCELONA.DK - 20.01.21

© FC Barcelona

Præsidentvalget den 24. januar i FC Barcelona blev forleden udskudt, fordi coronasituationen forhindrede tusindevis af medlemmer i at stemme. Nu har klubben fået lov til at benytte brevstemmer.

Det er de catalanske myndigheder der nu har givet dispensation fra reglerne om, at man ikke må brevstemme til bestyelses- og præsidentvalg i sportsklubber. Det får den betydning, at Barca kan gå i gang med at forberede præsidentvalget, hvor 110.000 medlemmer kan afgive sin stemme.

Der er endnu ikke sat en ny dato på valget, men der tales om den 7. marts. Det kræver dog, at alt logistikken er på plads, så man kan sikre et forsvarligt valg, hvor der ikke opstår tvivl om gyldigheden af de afgivne stemmer og dermed resultatet.

Lige nu er det ikke tiladt at krydse kommunegrænser i Catalonien på grund af corona-pandemien, hvilket forhindrer mange tusinde i at komme til et afstemningssted. Disse medlemmer får altså i stedet muligheden for at brevstemme.

Det endnu uvist om det samtidig bliver muligt at møde op og stemme fysisk for de medlemmer, der bor i en kommune hvor der ligger et afstemningssted.

Med tilladelsen til at brevstemme ser det også ud til, at medlemmer der bor i udlandet, også får mulighed for at afgive sin stemme, deriblandt de mange danske medlemmer.

.:FORSIDE:.