fbpx

Braithwaite: ’Jeg fik aldrig en fair chance i Barca’

Simon Arun Vrábel - 23.11.22

// Martin Braithwaite

Martin Braithwaite har ikke glemt sin tid i Barca som han husker som en tid fyldt med politik og polemik og danskeren mener ikke, at det var af sportslige årsager han blev sendt væk i sommer.

Fra den danske landsholdslejr i Doha kigger landsholdsspilleren og den tidligere Barca-angriber Martin Braithwaite, tilbage på en kompliceret tid i den catalanske storklub. Braithwaite mener bestemt ikke at han fik en fair chance i klubben eller at han blev behandlet ordentligt, for ifølge den rolige esbjergenser, var det ikke af sportslige årsager han blev fritstillet.

Det var det engelske medie The Guardian som fik fornøjelsen af Martin Braithwaites tur ned af ”memory lane”, da angriberen, som i øjeblikket er samlet med det danske landshold i Qatar, gav et tilbageblik på den turbulente tid i Barca.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


’Efter at være kommet mig over min skade, troede jeg, at jeg ville få spilletid igen. Jeg var klar, jeg gik i gang med arbejdet, men jeg så, at de (red. klubben) ikke havde brug for mig. Det var mærkeligt. Der skete meget og der var meget politik i min tid i klubben. Jeg havde vist, at jeg kunne være vigtig for holdet, men jeg fik ikke chancen i Barca’ Indledte den 31-årige angriber.

'Det er en del af spillet og sådan fungerer forretninger nogle gange. Jeg vidste, at klubben ville have mig til at rejse, men jeg vidste også, at det ikke var af fodboldmæssige årsager jeg skulle væk. Men det er en del af fortiden, og nu er jeg den erfaring rigere. Jeg tager ikke disse ting for personligt, for jeg kender mig selv, og jeg kender mit værd’ forsatte angriberen, som i sommer tog et noget kontroversielt skifte til lokalrivalerne fra Espanyol.

Braithwaite nægtede desuden at være ansvarlig for, at skiftet til Espanyol trak ud så længe. 'Det er ikke fordi jeg nægtede at forlade klubben. Jeg hyggede mig med at læse aviserne hver dag, for alle havde en mening om mig. Jeg ville også gerne have, at tingene skulle gå hurtigere. Da Espanyol ankom, tænkte jeg - Wow, det her skal ske. Det tog lang tid, fordi det var sådan at tingene nu engang var. Der kommer muligheder i livet og man skal være forberedt på at tage dem når de er der' afsluttede den danske angriber, som har scoret tre mål i 15 kampe for lokalrivalerne.

Martin Braithwaite blev fritstillede af Barca og skiftede dermed gratis til Espanyol i slutningen af sommerens transfervindue. Første gang danskeren får lov til at besøge sin tidligere klub bliver nytårsaftensdag kl. 14.00, hvor Camp Nou lægger græs det sæsonens første lokalopgør imellem Barca og Espanyol..:FORSIDE:.