Braga-træner: 'Trincao får succes i Barcelona'

FCBARCELONA.DK - 08.02.20

© Getty Images

Lige inden at transfervinduet lukkede, sikrede Barca sig det portugisiske stortalent, Francisco Trincao, der dog først kommer til klubben til sommer. Hans nuværende træner i Braga er sikker på, at skiftet bliver en succes.

Det er avisen Sport der har mødt Braga-træner Ricardo Sa Pinto til en snak om Trincao.

'Han har valgt godt. Hos Barca finder han de bedste forhold til hans måde at spille på. Hvordan skulle det kunne være andet, end det bedste hold for ham? Måske Pep Guardiolas Manchester City kunne være et godt sted, men han har valgt godt. Jeg er ikke i tvivl om, at han får succes' indleder Sa Pinto.

'Det er en ung spiller, med en stor fremtid. Han har allerede vundet store ting som Portugals ligacup og U19 EM med landsholdet. Han er endnu ikke indiskutabel på vores hold, men han har scoret mål og lavet oplæg. Han har bidraget med mange vigtige ting i mange kampe' fortsætter han.

'Han er en spiller der har en god omgang med bolden og er i stand til at skabe spillet. Han er teknisk dygtig og kan lide at udfordre en mod en. Han har det bedst i højre side, fordi han er venstrebenet. Han har et god skud og er hurtig' siger han videre.

'Han er meget centreret om sit arbejde og taler ikke meget. Han trives godt i omklædningsrummet og respekterer de erfarne. Han arbejder altid godt ved træningen og ved hvad han vil' kommer det fra Braga-træneren.

Her er hvad Sa Pinto ellers udtalte:

Barcas valg af Trincao?
'Det er ikke overraskende for mig. I dag henter man talenterne meget unge. Det sker ikke kun i Porugal, men også i andre lande'.

Er han god nok til Barca?
'Ja, men man skal give de unge plads og tid, så de kan vise alle deres kvaliteter. Han er kun 20 år og har brug for tid. Fodbold handler ikke kun om talent, men også om beslutsomhed. Han har personligheden og talentet til at spille for Barcelona. Det er jeg helt sikker på. Han kan lide at udfordre og angribe og den type spillere er der ikke mange af'.

Sammenligningen med Cristiano Ronaldo?
'Det er overdrevent. Han er endnu ikke indiskutabel hos Sporting Braga og han har ikke debuteret på A-landsholdet. Man skal ikke lægge så stort et pres på ham. Han er en spiller der kan hjælpe Barcelona i fremtiden, men det skal ske på en naturlig måde'

'Jeg tror meget på ham, men han skal have tid for at blive en stor spiller i Barcelona og gøre en forskel. Det er ikke et let sted at spille, for det en af verdens bedste klubber. Se på Griezmann der er verdensmester og som endnu ikke har vist sit fulde potentiale, så forestil dig Trincao' afslutter Sa Pinto.

.:FORSIDE:.