Bør Griezmann starte inde i El Clásico?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 09.10.19

© Getty Images

Griezmann så til fra bænken under hele søndagens prangende 4-0 sejr over Sevilla. Det har straks startet en debat om, hvorvidt angriberens aktuelle form overhovedet berettiger til en plads i startopstillingen.

Antoine Griezmann har været indiskutabel i Valverdes startopstilling i hele den første del af sæsonen, dog uden videre succes. Mod Sevilla valgte træneren at ryste posen og give Ousmane Dembélé chancen fra start på venstrekanten - en beslutning der bestemt ikke gav bagslag.

De fleste havde nok ventet, at Griezmann ville komme ind efter pausen, men det skete aldrig. Tværtimod, brillerede holdet med en formidabel 4-0 sejr uden deres nye stjerneangriber, der har haft svært ved at slå til siden skiftet fra Atlético Madrid.

Især i første halvdel af kampen gav Dembélé flere prøver på sit store potentiale. Han var konstant en trussel ude på fløjen, og med hans eksplosive og utilregnelige spillestil kom han frem til flere afslutninger - noget Griezmann i den grad har haft problemer med. Dembélé krydrede præstationen med en fantastisk 3-0 scoring hen mod slutningen af første halvleg. Alt i alt en fin aften for Dembélé, til trods for et tåbeligt rødt kort i kampens døende minutter.

Holdet og ikke mindst Dembélés imponerende præstation har straks sat skub i debatten, for spørgsmålet er, om Antoine Griezmanns aktuelle niveau overhovedet retfærdiggør, at han ubettinget skal have den sidste plads i angrebets fronttrio.

Sæsonens første El Clásico nærmer sig så småt, og hvis ikke Griezmann stepper op, er det ikke utænkeligt, at Valverde kigger efter andre kandidater. Både Dembélé, Ansu Fati og Carles Pérez har ved flere lejligheder vist lovende takter. Det skal dog holdes for øje, at førstnævnte er i karantænefare forud for opgøret, som følge af det røde kort mod Sevilla.

.:FORSIDE:.