Bizar udskiftning af Mingueza i første halvleg

Rune Stentoft Arlbjørn - 11.03.21


Med det tremandsforsvar Ronald Koeman stillede op med mod Paris Saint-Germain i går var det Oscar Mingueza, der kom til at stå ansigt til ansigt med Kylian Mbappé, men allerede i første halvleg måtte Koeman lave om på det.

Mingueza kom allerede i problemer overfor Mbappé i starten af kampen, da han sparkede ham ned. Senere i første halvleg var det tilfældet igen, hvorefter catalaneren fik et gult kort efter bare 25 minutters spil. Det tog Koeman konsekvensen af 10 minutter senere.

Her kom Junior Firpo ind i højre side af det centrale forsvar i stedet for Mingueza, og her var tale om en noget bizar indskiftning af hollænderen, da spansk-dominikaneren normalt spiller venstre back. Her kunne Koeman have valgt at skifte Umtiti ind, men det blev altså Junior Firpo, som fik opgaven.

Med det gule kort til Mingueza i midten af første halvleg vurderede Koeman, at det var for risikabelt at spille videre med forsvarsspilleren med tanke på, at hans direkte modstander var Mbappé. De fleste havde dog nok ikke regnet med, at Mingueza ville blive erstattet af Junior Firpo allerede efter 35 minutter.

Alligevel er der nok en logisk forklaring på indskiftningen af Junior Firpo. Han er meget hurtigere end Mingueza og Umtiti, så venstre backen blev sandsynligvis skiftet ind i forsøget på at dæmme op for Mbappés fart. På trods af den uvante plads i det centrale forsvar leverede Junior Firpo en godkendt indsats, hvor han vandt sine dueller.

.:FORSIDE:.