fbpx

Bekymrende statistik udstiller Barcas store problem

FCBARCELONA.DK - 22.02.24

// Champions League // Napoli

Barca skuffede igen onsdag aften, da man på udebane spillede 1-1 mod Napoli efter en kamp, hvor der som i hele denne sæson manglede skarphed i front. Især én statistik fra opgøret viser catalanernes helt store problem.

Hvis man kigger på statistikken fra onsdagens kamp mod Napoli, så ligner det ved første øjekast, at Barca burde have vundet stort. Catalanerne havde 12 afslutninger mod Napolis 6, og derudover havde Barca 6 skud på mål mod Napolis ene.

Kigger man derimod på det såkaldte Expected Goals (xG), så tegner der sig et helt andet billede. Expected Goals (forventede mål) er en statistik, der er beregnet til at måle sandsynligheden for, at et skud resulterer i et mål. Formålet er at vise, hvornår en spiller forventes at score fra en bestemt mulighed ved grundlæggende at vurdere, hvor god en mulighed for målscoring det er.

Artiklen fortsætter under annoncen


I onsdagens kamp endte Barca med en Expected Goals (xG) på sølle 0,72, hvilket er det laveste for catalanerne i hele sæsonen på tværs af alle turneringer. Napoli derimod endte med en Expected Goals på 0,92 og det betyder med andre ord, at italienerne rent faktisk havde en større sandsynlighed for at score baseret på kampens chancer.

Den lave Expected Goals understreger meget præcist hvad Barcas problem var i kampen mod Napoli og hvad det har været i hele sæsonen. Catalanerne skaber simpelthen ikke nok store chancer foran mål og har besvær med at spille sig til de helt oplagte muligheder foran modstandernes mål.

Se statistikken herunder.

xgnapoli

.:FORSIDE:.