Turneringskomite: El Clásico spilles 18. december

Magnus Wind - 22.10.19

© Getty Images

Den spanske turneringskomite har mandag besluttet, at El Clásico, som skulle være spillet på lørdag, skal spilles den 18. december. Her er tale om dato, som Barca og Real Madrid blev enige om.

Efter de hårde fængselsdomme til adskillige catalanske politikere, har situationen i Barcelona været kaotisk. Derfor besluttede man, af sikkerhedsmæssige årsager, at rykke El Clásico, som egentlig skulle være spillet på lørdag. Efterfølgende blev de to klubber enige om at foreslå onsdag den 18. december som en ny dato for kampen. Denne forespørgelse er altså blevet imødekommet af den spanske turneringskomite, som ifølge spanske medier har besluttet, at El Clásico skal spilles i midten af december. 

Beslutningen går dog imod det spanske ligaforbunds ønske om at spille kampen den 4. december. Dette skyldes, at der den 18. december også bliver spillet Copa del Rey og at det derfor vil skade tv-rettighederne. Javier Tebas, som er chef for det spanske ligaforbund, har udtalt, at den valgte dato vil betyde seriøse økonomiske konsekvenser, ikke kun for Barca og Real Madrid, men også for hele ligaen, da tv-selskaberne vil være utilfredse.

Selvom at den spanske turneringskomite nu har fastlagt El Clásico til den 18. december, så er det sidste ord ikke blevet sagt i sagen. Der spekukleres nemlig i, at ligaforbundet nu vil tage sagen videre til sportsdomstolen for at forhindre, at kampen spilles den 18. december.

.:FORSIDE:.