Bartomeus exit presser Koemans Barca-projekt

Anders Lang Jensen - 30.10.20

© Getty Images

Forud for denne sæson blev hollandske Ronald Koeman ansat som ny cheftræner i Barca, og det var med den nu forhenværende præsident Josep Maria Bartomeu som beslutningstager. Koeman bliver dog ny en presset mand.

Sæsonen er kun lige skudt i gang, og Ronald Koeman står overfor en kolossal udfordring i det catalanske. Med et stort generationsskifte, en corona-krise og en nu afgående bestyrelse, er Barca en klub på usikker kurs, og samtidig med nye folk der skal ind i klubben og tegne fremtidens Barca.

Mens utilfredsheden omkring Josep Maria Bartomeu tog til i styrke, voksede kampen fra forskellige præsidentkandidater og deres planer for Barcas fremtid. En af de store favoritter Víctor Font har længe haft Xavi som sit store trænerønske, hvis Font bliver ny præsident på Camp Nou.

Det har længe blot været et spørgsmål om tid, før Xavi en gang i fremtiden vil blive cheftræner i klubben, og det kommende præsidentvalg har i længere tid været set som synonymet med ansættelsen af Xavi som en ny retning for fremtidens Barca.

Selvom Ronald Koemans projekt i det catalanske kun lige er begyndt, er hollænderen nu maksimalt presset i resten af sæsonen. Leverer han ikke trofæer og resultater, vil den kommende bestyrelse og præsident med garanti overveje hollænderens fremtid nøje, hvor Xavi uden tvivl vil være det oplagte valg, når sæsonen er færdigspillet.

.:FORSIDE:.