Bartomeu ønskede at vise Valverde sin støtte

FCBARCELONA.DK - 19.07.19

Da præsident Josep Maria Bartomeu i onsdags lagde vejen fordi træningsbanen var det ingen tilfældighed. Målet var at vise sin støtte til træner Ernesto Valverde efter sidste sæsons skuffende afslutning.

Efter 4-0 fiaskoen mod Liverpool og nederlaget i pokalfinalen blev Valverdes hoved forlangt på et fad af mange Barca-fans. Træneren skulle fyres og det kunne ikke gå hurtigtt nok.

Blot et par måneder forinden havde Bartomeu og Valverde aftalt at kontrakten automatisk skulle forlænges med et år, som det var aftalt på forhånd, hvis begge parter var tilfredse. På det tidspunkt kunne Barca stadig vinde alle tre turneringer.

Trods de gode resultater var Valverde dog ikke super populær hos mange fans, der mente at hans spillestil lå for langt fra den måde klubben ellers ønsker at spille på.

Da skuffelserne mod Liverpool og i pokalfinalen kom, krævede mange en fyring. Bartomeu var under pres fra bestyrelsen der var splittet, men resultatet blev, at Valverde blev. Bartomeu slog fast at alle spekulationer om et trænerskifte kunne forstumme.

Nu har Valverde og hans spillere taget hul på en ny og frisk sæson og i går fandt Bartomeu det rigtigt at vise træneren sin støtte. Barca-præsidenten møder meget sjældent op for at se træningen, så der var tale om en speciel begivenhed.

Det kunne man også se ud af, at et kamerahold fra Barca TV og klubbens egen fotograf stod klar, da Bartomeu og Valverde hilste på hinanden med smil og skulderklap. Der skulle signaleres samstemighed her få dage inden at holdet rejser til Japan til forsæsonens første testkampe.

.:FORSIDE:.