Bartomeu: 'Hverken fængsel eller vold er løsningen'

Magnus Wind - 23.10.19

© Getty Images

I den seneste uges tid har der været kaotiske tilstande i Barcelona, efter at flere catalanske politikere modtog hårde fængselsdomme. Nu udtaler Barcas præsident Bartomeu, at hverken fængsel eller vold er løsningen. 

Gaderne i Barcelona har været fyldt med mennesker, der i den seneste uges tid har demonstreret imod de hårde fængselsdomme, som blev givet til de catalanske politikere, som for to år siden gennemførte en folkeafstemning om løsrivelse fra resten af Spanien. Disse uroligheder har også ført til, at det spanske fodboldforbund har valgt at rykke lørdagens El Clásico til d. 18. december. 

På en stor økonomisk kongress i Barcelona udtalte Barcas præsident Josep Bartomeu følgende omkring den nuværende situation: 'For en uge siden sagde vi, at fængsel ikke er løsningen. I dag vil jeg sige, at vold heller ikke er løsningen'. Over 400 mennesker er kommet til skade under uroligheder, mens omkring 100 er blevet anholdt.

Derudover roser Bartomeu også mange af de fredsfyldte demonstrationer, som også er blevet afholdt rundt omkring i Barcelonas gader. Klubben har siden dommene blevet afsagt, holdt fast i, at fængsel ikke er løsningen, men at dialog og forhandling er vejen frem.

.:FORSIDE:.