Bartomeu: 'Catalansk regering er skyld i min afgang'

FCBARCELONA.DK - 27.10.20

© FC Barcelona

En lille time efter at det var kommet frem, at Josep Maria Bartomeu ville træde tilbage som præsident, holdt han pressemøde, hvor han forklarede årsagen. Her beskyldte han den catalanske regering for at optræde uansvarligt.

'God aften. Jeg møder frem for at meddele, at jeg træder tilbage sammen med resten af bestyrelsen. Det er en velovervejet beslutning' indledte Bartomeu, der derefter kom med forklaringen.

'I morges modtog vi svar fra Generalitat (calansk regering, red.) der siger, at der ikke er noget der forhindrer en mistillidsafstemning. De har ikke forholdt sig til vores forslag om, at skubbe den 15 dage, for at sikre de sundhedsmæssige forhold' fortsatte han.

'Det er en beslutning som jeg vil betegne som uansvarlig. Det er et stærkt ord, men det er det som jeg tænker. Det kommer på et tidspunkt hvor man overvejer udgangsforbud i weekenen på grund af risikoen for, at sundhedssystemet kolapser. Det er modsætningsfyldt. Derfor finder jeg ikke andre ord end uansvarligt' sagde Bartomeu videre.

'I dag var sidste frist for at indkalde til mistillidsafstemningen og derfor vælger vi at træde tilbage, så den ikke skal holdes og medlemmernes helbred sættes på spil' udtalte han.

'Som bestyrelse skal vi optræde ansvarligt og kunne garantere alles helbred. Vi ønskede ikke at løbe en risiko med helbredet. Nu må vi overlade klubben til en midlertidig ledelse uden at vide, om man kan holde et valg' fastslog Bartomeu.

'Jeg er blevet spurgt, hvorfor vi ikke trådte af efter nederlaget mod Bayern München. Det havde været det nemmeste at gøre, men vi måtte garantere klubbens fremtid, midt i en krise uden fortilfælde. Vi kunne ikke overlade klubben til en midlertidig ledelse. Hvem skulle have ansat en ny træner eller købe spillere eller sikre at Messi blev, eller tilpasse lønningerne? Som bestyrelse var det vores ansvar' kom det fra Bartomeu.

'Nu må vi videre og hver især må drage sine konklusioner. Det eneste jeg ønsker er at fortsætte med at nyde Barca, der vil have alt min støtte i fremtiden. Det er os medlemmer der afgør vores fremtid og det er vores store styrke. Da vi indledte vores mandat ønskede vi, at Barca skulle være den mest globale klub og det nåede vi' sagde han.

'Det har været en ære at tjene denne klub i ledelsen og som præsident' afsluttede den nu forhenværende præsident for FC Barcelona.

.:FORSIDE:.