Bartomeu: 'Forholdet til spillerne er ikke forværret'

FCBARCELONA.DK - 31.03.20


Barca-præsident Josep Maria Bartomeu afviste i dag, at forhandlingerne om spillernes lønnedgang har skabt splittelse mellem ledelsen og truppen. Han forsikrede samtidig om, at spillerne ikke har tøvet med lønnedgangen.

Der hersker ingen tvivl om, at spillerne ikke er tilfredse med ledelsens adfærd under forhandlingerne om lønnedgang. De følte at man brugte medierne til at presse dem og skabe tvivl om de reelt var indstillet på at gå ned i løn. Det fremgår af den udmelding Messi kom med i går på truppens vegne.

Derfor følte præsident Bartomeu i dag behov for at forklare sagens sammenhæng nærmere i to radiointerviews med henholdsvis Catalunya Radio og Cadena SER.

'Mig bekendt, er der ingen der har været imod, men det har været svært for spillerne at tale sammen på grund af karantænen. Der er gået mange dage, for spillerne kunne ikke mødes og forhandle indbyrdes. Spillerne nægtede på intet tidspunkt at gå ned i løn. De var med på det fra starten af. Det første møde blev holdt den 20. marts og her sagde de ja til at hjælpe' kom det fra præsidenten.

Han bekræftede samtidig, at spillerne på førsteholdet, som de eneste i klubben, går ekstra 2% ned. 'Lønnedgangen er på 70% for alle klubbens professionelle og 72% for spillerne på førsteholdet i fodbold. De ekstra 2% er en gestus som vi er meget glade for. Vi kan være stolte af vores professionelle spillere' sagde Bartomeu videre. De 2% sikrer, at de ansatte i klubben der ikke er sportsfolk, får fuld løn under Corona-krisen.

Han uddybede, at lønnedgangen ikke løser alle problemer. 'Førsteholdets bidrag giver 14 mio. euro om måned og resten fra de øvrige professionelle sparer os for andre 2 mio. euro, men de 16 mio. euro er ikke nok til at opveje de faldende indtægter' slog han fast.

Han forsikrede dog om, at der er styr på økonomien. 'Uden disse tiltag, var klubben ikke gået konkurs, men når indtægterne med ét stopper med at komme, må man gøre noget for at minimere konsekvenserne. Vi skal alle komme ud af denne krise, selvom det ikke bliver nemt' kom det fra ham.

Bartomeu beklagede, at spillerne følte sig presset af ting der kom ud i pressen, hvor de blev beskyldt for ikke at ville medvirke. 'Der har været mange nerver på i vores klub. Der har været folk fra klubben og udenfor, der uden at have haft den nødvendige information, har talt og ment for meget. Det er menneskeligt, men det er en kendsgerning. Det er ikke kommet fra bestyrelsen. Der har været alt for meget larm omkring det' fortsatte han.

Han understregede, at forløbet ikke har skabt en splittelse mellem ledelsen og spillerne, som der ellers har været spekuleret i. 'Relationen er ikke forværret i forhold til spillerne. Forholdet fungerer flydende og er konstant, ikke bare ved denne aftale' afsluttede han.

.:FORSIDE:.