Bartomeu: 'Brud på fair play skal straffes'

FCBARCELONA.DK - 14.06.19

© Getty Images

FC Barcelona ejes af sine mange medlemmer og har ikke en stenrig ejer til at pumpe penge i klubben. Derfor kræver præsident Bartomeu nu øget fokus og hårdere straffe til klubber der bryder de økonomiske fair-play regler.

FIFA og UEFA har vedtaget nogle økonomiske fair-play regler der skal forhindre klubber i at bruge for mange penge på spillerlønninger, men Bartomeu mener ikke, at reglerne håndteres som de skal.

'Jeg bliver aldrig træt af gentage overfor FIFA og UEFA, at de skal kræve at alle regler skal overholdes, så alle har samme forudsætninger. Vi skal øge fokus på økonomisk fair play og komme med straffe der statuerer eksempler overfor dem der ikke opfylder dem' udtalte han i går.

Bartomeu føler tydeligt, at Barca har det svært mod klubberne med rige ejere. 'Barca er en klub hvor omsætningen udelukkende kommer fra det sportslige område. For at kunne gøre det, skal vi være kreative og ambitiøse. Vi er stolte over denne model der adskiller os fra andre. Det har stor værdi, at vi tilhører vores medlemmer' fortsatte han.

'Vi er stolte over, at Barca altid har været på medlemmernes hænder siden klubben blev stiftet. Vi har altid haft en præsident der valgt ved et valg og store beslutninger er altid vedtaget på generalforsamlinger. Når der har været brug for det, har vi stemt. Barca er en demokratisk klub og en unik model. Vi er unormale i en kompleks og konkurrencepræget verden' afsluttede han.

.:FORSIDE:.