Bartomeu: 'Barca er verdens største sportsbrand'

Magnus Wind - 13.02.20

© Getty Images

Hvilket betydning har en klub af Barcas størrelse på byen Barcelona? Det har konsulentfirmaet PWC forsøgt at forklare og onsdag blev deres rapport præsenteret. Klubpræsident Bartomeu var til stede og udtalte sig. 

Der er ingen tvivl om, at Barca er en af verdens største klubber på tværs af alle sportsgrene i verden. Men hvilken betydning og indvirkning har klubben på Barcelona som by? I en rapport, udformet af konsulentfirmaet PWC, som blev præsenteret onsdag, forsøger firmaet at give et kvalificeret bud. Barcas præsident Josep Bartomeu var også til stede og han sagde blandt andet følgende: 'Klubben er en stor økonomisk motor for både Barcelona som by og for Catalonien som region. I dag er Barca verdens største sportsbrand. Vi er både lokalt og universalt'. 

I rapporten bliver det beskrevet, at klubben blandt andet står for 1,5% af byens samlede BNP - det vil sige værdien af byens samlede produktion af varer i en bestemt periode. Derudover, så blev der sidste år bidraget med 1.191 millioner euro, svarende til 8,9 milliarder kroner, til byens velstand. Disse tal resulterer i, at Barca står for knap 19.500 jobs i og omkring den catalanske hovedstad.

Klubbens store betydning for Barcelona skal først og fremmest findes i alle de turister, der hvert år rejser til byen for at opleve Blaugrana og det gavner de mange hoteller, restauranter osv. som bliver brugt af disse turister. 

.:FORSIDE:.