Barcas sportslige ledelse har ramt plet

Anders Lang Jensen - 23.04.19

© Getty Images

I de senere transfervinduer har man i Barca hentet unge uprøvede spillere til det catalanske, men med succes. I forhold til tidligere imponerer klubbens sportslige ledelse med deres indkøb, og det skaber optimisme.

For tre-fire år siden var det langt fra en selvfølge, at nye spillere ville slå til på Camp Nou. Barca købte i mange tilfælde dyre spillere, som slet ikke slog til i det catalanske, men i de sidste par transfervinduer har situationen været anderledes.

Tilbage i sommeren 2014 købte Barca Jérémy Mathieu for 20 millioner euro, og franskmanden blev aldrig fast mand. Året efter brugte man 34 millioner euro på Arda Turan og 17 millioner euro på Aleix Vidal i henholdsvis Atletico Madrid og Sevilla. Begge spillere der aldrig fandt sig til rette.

I transfervinduet i 2016 købte ledelsen André Gomes og Paco Alcácer for henholdsvis 37 og 30 millioner euro i Valencia. Men i sommer blev begge spillere sendt på leje, og Alcácer er siden permanent blevet Dortmund-spiller, mens Gomes bliver solgt efter denne sæson.

Barca har dermed brugt store summer på spillere i flere transfervinduer i træk, som absolut ikke udviklede sig som ønsket. Men enkelte indkøb sidenhen har vist, at den sportslige ledelse har præsteret flotte transfers.

Samuel Umtiti blev købt i 2016 hos Lyon for 25 millioner, Jasper Cillessen kom til fra Ajax for 13 millioner euro, og begge spillere har været fremragende i hver deres rolle. Sidste sommer hentede man Arthur og Clement Lenglet, som har braget ind på holdet og vist sig som klassespillere trods deres unge alder.

På transferfronten har Barca udviklet sig til at ramme plet flere gange end for få år siden. Unge spillere slår i dag til på Camp Nou og det er en glædelig udvikling. Sommerens transfervindue kommer igen med garanti til at byde på aktivitet i det catalanske. Og det bliver sandsynligvis med succes til følge.

.:FORSIDE:.